Napvilágra került az ASUS PadFone ára

Farkas Norman - 2012. április 6.

A gyártó netbookot, táblagépet és telefont egyesítő megoldása májusban debütál a tajvani piacon. A rendkívül izgalmas kütyünek ígérkező PadFone önmagában, táblagéppel és teljes billentyűzetet kínáló dokkolóval is megvásárolható lesz.

Az ePrice adta a világ tudtára, hogy az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer köré épülő jövevény május folyamán kerül a tajvani üzletekbe, sőt azt is megtudhattuk az oldalnak köszönhetően, hogy kiszereléstől függően mennyit kell kicsengetni az újdonságért. A 4,3 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyővel,  Snapdragon S4 processzorral, 1GB RAM-mal és 64GB belső tárhellyel felvértezett PadFone önmagában 17 990 tajvani dollárba kerül, mely körülbelül 610 USA dollárral, illetve 140 000 forinttal egyenértékű. A 10 hüvelykes, 1280 x 800 képpont megjelenítésére képes kijelzővel bíró táblagéppel megspékelt csomagért átszámítva cirka 190 000 forintot kell majd fizetni, ha pedig a billentyűzetes dokkolót is haza akarjuk vinni, akkor körülbelül 220 000 forintot kell költenünk.

A PadFone és a kiegészítői által nyújtott lehetőségek már önmagukban is érdekesek, ám a sokoldalú használhatóságot kiváló üzemidővel is megfejelték az ASUS mérnökei: a készülék és a hozzá tartozó táblagép és dokkoló is külön akkumulátorral van felszerelve.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza