Nokia Asha 306: Series 40 és teljes érintőképernyő

Farkas Norman - 2012. április 10.

Kiszivárgott a finn gyártó Series 40 alapú, 306 névre keresztelt mobiljának használati útmutatója, melyből kiderül, hogy a készülék – kategóriájában először - teljes érintőképernyővel rendelkezik.

A finn gyártó viszonylag későn rukkolt elő érintőképernyős mobilokkal, most azonban úgy tűnik, hogy minden szegmensbe próbálja bevezetni ezt az elemet. A Nokia ilyen irányú törekvése nem meglepő, hiszen az érintőkijelző egyre elterjedtebb a kütyük körében, mára alig látni az emberek kezében fizikai gombokkal felszerelt készülékeket.

A kiszivárgott használati utasításnak köszönhetően kijelenthetjük, hogy a Sonic kódnevű, minden bizonnyal az Asha családba tartozó 306 az első Series 40 platformot képviselő „butamobil”, mely teljes érintőképernyőt kapott, ám a telefon részletes technikai jellemzőit még homály fedi. Annyit tudunk, hogy a masina microSD kártyahelyet, microUSB portot, 3,5 milliméteres audio kimenetet, WLAN, GPS és Bluetooth modult tudhat magáénak.

A Nokia néhány praktikus megoldást átcsempészett a Belle rendszerből az újdonság fedélzetére. Ilyen például a kijelző tetejéről lehúzható értesítési felület, mely az események megtekintésén kívül a WLAN, Bluetooth, és mobilnet kezelésére, illetve profilváltásra és a háttérben futó zenelejátszó elérésre is szolgál, ráadásul minden alkalmazásból azonnal „előhúzható”.

Alaphelyzetben három, vízszintesen lapozható kezdőképernyő fogadja a júzert: középen a vertikálisan görgethető, ikonos menü, bal szélen egy widgetekkel telepakolható lap, jobb oldalon pedig a tárcsázó található, ahonnan a névjegyzék és a hívásnapló is egy mozdulattal elérhető. Érdekesség, hogy az Asha 306 képes a kétujjas nagyításra is.

A készülék kiszivárgott, angol nyelvű kezelési útmutatója itt érhető el.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza