Kiváló hangminőség, QWERTY és Android - Kyocera Rise és Hydro

Farkas Norman - 2012. május 9.

A japán Kyocera két alacsony árszegmensbe szánt androidos okostelefonnal rukkolt elő. A Hydro nevű készüléket vízállósága teszi különlegessé, a Rise pedig oldalra kicsúsztatható QWERTY gombsorával nyerheti el a felhasználók kegyeit.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a Kyocera masinái elérhetők lesznek-e az európai piacon, de az már biztos, hogy Amerikában találkozhatunk velük. Azért lenne jó, ha a mi kontinensünk sem maradna ki a „buliból”, mert a Hydro és a Rise nagyon ígéretes mobiloknak tűnnek a kategóriájukban.

Az Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató kütyük belseje majdhogynem azonos, kasztnijuk alatt egy 1GHz órajelű Qualcomm MSM8655 CPU, 512MB RAM, 2GB – microSD kártyával bővíthető - belső tárhely, valamint egy-egy Bluetooth (2.1) és WLAN modul kapott helyet. A telefonok 3,5 hüvelykes, 480 x 320 pixel (HVGA) felbontású IPS érintőképernyővel, 3,2 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerával és 1500mAh teljesítményű akkumulátorral rendelkeznek, s van egy közös erősségük: a szöveti vezetésre építkező hangzásjavító megoldásoknak köszönhetően akár zajos környezetben is kiváló hangminőséggel kecsegtetnek.

A Hydro (kép fent) specialitását már a nevéből kitalálhatjuk: akár fél órán keresztül képes lubickolni egy méter mély vízben anélkül, hogy bármi baja esne. (A mobil gumírozott alja talán ütésállóságot sugall, ám a telefon csak annyira tűri a zúzást, mint bármely átlagos társa.)

A kicsúsztatható QWERTY billentyűzettel szerelt Rise (lent) első ránézésre – és másodikra is – a Sony Ericsson Xperia mini poróra emlékeztet, ám 0,5 hüvelykkel nagyobb megjelenítőt és 300mAh-val izmosabb akkumulátort tud felmutatni. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen a mini próról Rise-ra való váltás abszolút nem indokolt, ha a SE nagyobb felbontású kameráját, Scorpion processzorát és a közelgő Ice Cream Sandwich frissítését vesszük figyelembe.

Neked tetszenek a Kyocera újdonságai?

Vissza