Lenovo: 34,5 mm vastag asztali PC-k az üzleti szektornak

forrás Prim Online - 2012. május 18.

A Lenovo ma bejelentette az új ThinkCentre M92p típusú „tiny”, azaz különösen kis méretű asztali PC-jét, az iparág első Intel vPro technológiát alkalmazó asztali gépét, mely csupán egy liter térfogatú és vastagsága épp megegyezik egy golflabda átmérőjével (34,5 mm). A ThinkCentre M92p, illetve a ThinkCentre M92/72e asztali gépek innovatív, kisméretű kialakítással rendelkeznek és akár az Intel harmadik generációs Intel Core vPro processzorral is kérhetőek, ennek köszönhetően úgy képesek első osztályú teljesítményt nyújtani, hogy gyakorlatilag bárhol elférnek.

A parányi méretű ThinkCentre a legújabb asztali teljesítmény-kezelővel van felszerelve, ami hatékony energiafelhasználást, megnövekedett megbízhatóságot és kezelhetőséget biztosít. Tökéletes választás azok számára, akik kisméretű gépet, de kiváló teljesítményt igényelnek. A Lenovo bejelentette az új all-in-one (AIO) PC-jét, a ThinkCentre M92z-t, és a kiváló VoIP képességekkel felruházott szélesképernyős monitorát, a ThinkVision LT2323z-t is.

 



ThinkCentre kisméretben
A ThinkCentre M92p az első ilyen kisméretű, Intel vPro technológiát alkalmazó asztali számítógép, mely kényelmesen elhelyezhető az asztalon, felszerelhető a falra vagy felfüggeszthető az íróasztal aljára. Az akár harmadik generációs Intel Core i5 processzorral is kérhető gép a teljesítmény feláldozása nélkül illeszthető be napjaink egyre csökkenő irodai terébe. Az M92/M92p grafikus vezérlő hozzáadása nélkül mozaik módban akár négy, függetlenül pedig három monitor csatlakoztatását is támogatja. A Lenovo eközben kisméretű gépekhez készített kiegészítőinek kínálatát is bővíti.

 



Az M92/M92p/M72e kisméretű asztali számítógépek SSD vagy hagyományos meghajtóval, integrált grafikus chippel, USB 3.0 és WiFi kapcsolattal is kérhetőek. A Lenovo Enhanced Experience 3 for Windows 7 (EE3) technológiának köszönhetően a nem optimalizált PC-khez képest 30 százalékkal gyorsabb rendszerindítás érhető el. A felhasználók bizalmas adatainak biztonságáról a TPM biztonsági chip fejlett adatvédelmi megoldása és a RAID 0,1 rendszer gondoskodik. A PC Cloud Manager for Intel vPro technológiának köszönhetően az informatikai szakemberek webalapú rendszereken keresztül távolról felügyelhetik PC-flottáikat felügyeleti konzol használata nélkül.

A kisméretű M92/M92p/M72e számítógépek rendelkeznek az EPEAT Gold, UL Environment Gold, Energy Star, GREENGUARD és Cisco EnergyWise tanúsítványokkal.

Az all-in-one PC-k következő generációja
Erő és produktivitás jellemzi a ThinkCentre M92z AIO számítógépet, mely 20 és 23 hüvelykes változatban is elérhető:

·    akár harmadik generációs Intel® CoreTM vProTM i7 processzorral
·    akár 1 terabájtos tárhellyel, opcionálisan SSD vagy hagyományos meghajtóval
·    és a 23 hüvelykes érintőképernyős modell esetében opcióként különálló 1GB-os AMD Radeon grafikus kártyával

 



A Microsoft Lync követelményeinek is megfelelő M92z AIO számítógépet a munkahelyi együttműködésre tervezték: az új, 23 hüvelykes IPS LED kijelző 178 fokos betekintési szöggel rendelkezik, a HD felbontású webkamera pedig hatékonyabbá teszik a VoIP kommunikációt. A tükröződésmentes kijelző opcionálisan multitouch-képes változatban is elérhető. A kiváló hangzásról a Dolby Advanced hangrendszer gondoskodik. Beépített Wi-Fi áll rendelkezésre, amivel a felhasználók könnyedén kapcsolódhatnak az internetre, a praktikus kialakítás pedig gyors és egyszerű javításokat és frissítéseket tesz lehetővé. Az M92z nem csupán erős és jól kezelhető, hanem az iparág leginkább környezettudatos AIO PC-je is egyben: a műanyag alkatrészeinek több mint 50 százaléka újrafelhasznált anyagokból készül, illetve a legtöbb energiafelhasználásra vonatkozó és környezetvédelmi minősítést is megkapta, mint például az EPEAT Gold, UL Environment Gold, Energy Star, TCO Edge, GREENGUARD, Cisco EnergyWise és TUV Green Mark.

Beszédhangra optimalizált monitor
A kimondottan a VoIP kommunikáció minőségét javítani hivatott 23 hüvelyk képátlójú ThinkVision LT2323z az első monitor, ami megszerezte a Microsoft Lync minősítését. Az IPS technológiájú képernyőpanel olyan széles betekintési szöget biztosít, hogy egyszerre több felhasználó is kényelmesen nézheti a képet, miközben az mindenhonnan jól látható marad. A beépített Full HD felbontású kamera, a hangszórók és az állítható, zajszűrős dupla mikrofon segítségével gördülékenyen lebonyolíthatók a csoportos megbeszélések. További produktivitást növelő tényező, hogy a képernyő használható kettős kijelző üzemmódban, ami a felhasználók számára két monitor használatának előnyeit biztosítja. A kényelmes használat érdekében a képernyő magassága, dőlésszöge állítható, elforgatható és portré állásba is fordítható.

A ThinkCentre „tiny” asztali PC-i már elérhető hazánkban nagyvállalatok valamit kis- és középvállalkozások számára.

Kulcsszavak: Lenovo, PC
Vissza