Bemutatkozott az LG Optimus UI 3.0

Farkas Norman - 2012. május 18.

A koreai gyártó egyedi kezelőfelületet tervezett az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató készülékeire. Az Optimus UI 3.0 megalkotásakor az egyszerűségre és a gyorsaságra törekedett az LG.

Az LG – és a mobilgyártók zöme – jól tudja, hogy a hasonló felszereltségű androidos telefonokra felhúzott, egyedi kezelőfelület nagyban hozzájárulhat a felhasználói élmény javításához, s ezzel akár márkahű júzerek tömegeire lehet szert tenni. A HTC kiemelkedő, látványos és logikus megoldásokkal teli alternatív UI-t tudott felmutatni a Sense személyében, s ezzel igen magasra tette a lécet a többi gyártó előtt. Persze erről a témáról nem igazán lehet objektíven beszélni, hiszen mindenkinek más és más felület, illetve megoldás lehet szimpatikus.

Az LG Android 4.0 rendszert futtató üdvöskéin a gyártó megújult felület találjuk. Először az tűnhet fel, hogy a lezárt képernyő feloldásához szükséges műveletet a megjelenítő bármely részén elérhetjük. A hab a tortán, hogy több feloldási minta közül választhatunk, melyek különféle alkalmazások megnyitását teszik lehetővé a feloldás folyamán.

Az Optimus UI 3.0-ban az LG Quick Memo alkalmazásával minden eddiginél könnyebben oszthatjuk meg különböző jegyzeteinket, de akár a kezdőképernyőre is kibiggyeszthetjük azokat. Érdekesség, hogy az – egyébként jelentős átrendezésen átesett – menü ikonjait akár saját képekkel is helyettesíthetjük (Icon Customizer), így szinte saját ízlésünkre szabhatjuk a készülék tartalmát. A fényképezés teljesen új élmény lesz, ugyanis a fejlett hangvezérlő funkcióknak (Voice Shutter) köszönhetően egyszerűbbé válik a csoportképek, sőt az önarcképek készítése is. A legjobb művek rögzítése érdekében a sorozatfelvétel már az exponáló gomb lenyomása előtt elkezdődik.

Az Optimus UI 3.0-val az LG Optimus 4X HD készülékben találkozhatunk először, mely júniusban landol a piacon.

Vissza