Újabb taggal bővült a strapabíró zsebkamerák tábora - Samsung Pocket Cam HMX-W300

Farkas Norman - 2012. május 21.

A Samsung bemutatta legújabb strapakameráját, mely nem riad meg a víztől, a portól és az ütésektől sem, 5 megapixeles CMOS szenzorjával pedig akár 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD videók is rögzíthetők 30fps mellett.

Itt a nyár, a vízparti szórakozás évszaka, s úgy érzed, hogy a kamerád nem bírná a nedves és poros, olykor pedig kemény szituációkat? Ez esetben megoldást jelenthet számodra a Samsung W300 zsebkamera, amely akár 30 percet képes kibírni 3 méter mély vízben, az IP5X szabványnak megfelelően a por sem tehet benne kárt, az ütéseket pedig két méterről leejtve ((IPX8 szabvány) is tűri. Tehát egy olyan kütyüről van szó, melyet abszolút nem kell féltened, s emellett olyan körülmények között megörökítheted az emlékezetes pillanatokat, amelyekben a szimpla masinák csődöt mondanak.

Hogy milyen minőségben? A Pocket Cam HMX-W300 egy 5 megapixeles BSI (hátsó megvilágítású) CMOS szenzort kapott, mellyel akár 1080p Full HD videók is rögzíthetők 30fps sebességgel. Fotókat maximum 5,5 megapixeles felbontásban készíthetünk az eszközzel. A fixfókuszos lencsével szerelt gép 3x digitális zoomot kínál. A szerkezet érdekes fícsöre, hogy videózás közben szünetet tarthatunk vele annak érdekében, hogy a felvételt egyszerűbben megoszthassuk a közösségi hálókon. A repertoárból nem maradt ki az elmosódásmentes képet ígérő digitális képstabilizátor, a különböző témák alkalmazását lehetővé tévő My Clip funkció és Smart BackGround Music sem, mely által könnyen varázsolhatunk tetszőleges háttérzenét a videóinkhoz.

A W300 tárhelyeként microSD/SDHC/SDXC memóriakártya szolgálhat, a készülék beépített USB csatlakozóján keresztül történik a töltés és a PC-vel való szinkronizálás. Ez utóbbit az Intelli-Studio szoftver segíti, mely a tartalmak szerkesztését és megosztását is gyerekjátékká teszi. Ha igazán nagyban szeretnénk élvezni az elkészült felvételeket, akkor a Pocket Cam 2,3 hüvelykes LCD kijelzőjéről könnyen a tévénk képernyőjére válthatunk a HDMI kimenet jóvoltából.

A Samsung Pocket Cam HMX-W300 narancssárga, piros és fekete színekben landol a piacon, ára 160 dollár körül alakul.

További információkat a Samsung sajtóanyagában (angol nyelvű) találsz a termékről.

Kulcsszavak: Samsung, kamera
Vissza