Elstartolt a Microsoft közösségi oldala, a so.cl

Farkas Norman - 2012. május 22.

A szoftveróriás útjára indította saját közösségi szolgáltatását, mely nemes egyszerűséggel a social (közösségi), vagyis egészen pontosan a so.cl nevet kapta. A Microsoft nem akar a Google+, vagy a Facebook babérjaira törni, inkább igyekszik új helyszínt teremteni azoknak a megoldásoknak, melyek kicsit feldobják a konkurenseknél megismert lehetőségeket. Ilyen újdonság például a Bingben indított keresési eredmények, vagy a videók valós idejű megosztása.

Az új tagoknak hétvégétől van lehetősége előzetesen regisztrálni a so.cl szolgáltatásra, tehát a Microsoft decemberben leleplezett újdonsága végre elérhetővé vált. A cég jól tudja, hogy a Facebook, a Google+, a Twitter, a MySpace és egyéb, már sínen lévő hálózatokat nehezen érhetné utol a so.cl-lel, így próbálta egyedi funkciókkal ellátni termékét.

A Windows Live azonosítóval és Facebook fiók által is elérhető szolgáltatás egyelőre tesztelési fázisban van, ám rögtön felfigyelhetünk az újdonságnak számító elemeire. Ilyen például a nyilvános (ismerősök és idegenek számára is látható) keresés, melyet természetesen a Microsoft saját keresőjével, a Binggel indíthatunk az oldalon belül. Az úgynevezett Video Party lényege, hogy lehetőséget nyújt a valós idejű videomegosztásra.

Az ismertetett funkciókból kiderül, hogy a so.cl elsődleges célközönségét a diákok, hallgatók alkothatják, hiszen a publikus keresések és a szinkronban megtekinthető videók könnyebbé teszik a közös kutatást, tanulást.

Vissza