Új strapamobil a Sony-tól: Xperia go

Kütyü Magazin - 2012. május 30.

A Sony ma bejelentette az Xperi család legújabb tagját. Az Xperia go azon felhasználóknak készült, akiknek a széleskörű funkcionalitás mellett az egyedi dizájn is ugyanolyan fontos egy strapabíró és vízálló készülék esetében. Az új készülék karcálló kijelzővel rendelkezik, sőt még vizes kézzel is könnyedén és pontosan kezelhető. Az új modell ezeken felül az International Protection (IP) értékelésében is megkapta a por- és vízálló minősítést.

Számos iparági felmérés azt mutatja, hogy egyre fontosabb jellemzővé válik a tartósság és a vízállóság az okostelefont vásárlók döntéseinél. A Mobile Marketing Data Labo által nemrég Japánban végzett kutatás is kiemelte, hogy a vízállóság a harmadik legfontosabb tulajdonság az okostelefon tulajdonosok körében. Egy, a Sony Mobile Facebook rajongói között végzett felmérésben pedig a válaszolók egyharmadánál a tartósság az egyik legfontosabb vásárlói döntést befolyásoló tényező volt az okostelefonok kiválasztásánál. Éppen ezért döntött úgy a vállalat, hogy egy új eszközzel rukkol elő, mely az Xperia active nyomdokait követi.

Az Xperia go az élő példa arra, hogy egy por- és vízálló okostelefon is lehet stílusos. A 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt, 111 x 60,3 x 9,8 milliméteres és 110 grammos mobil méreteiből adódóan kényelmesen használható, s a Sony modelljeiből ismert okosságok (Mobile BRAVIA Engine, xLoud, TrackID, SenseME, stb.) mellett kiemelkedő strapabírósággal is kecsegtet. A készülék 2012. harmadik negyedévétől válik elérhetővé világszerte.

Az Xperia go főbb tulajdonságai

·  3.5” Reality Display kijelző Mobile BRAVIA meghajtóval a mindig éles és tiszta képekért

·  5 megapixeles kamera gyorsfotó funkcióval, mellyel készenléti állapotból is alig több mint egy másodperc a képkészítés

·  Karcálló ásványiüveg kijelző, mely vizes kézzel is könnyedén és pontosan kezelhető.

·  Az okostelefonok körében elérhető legmagasabb szintű por- és vízállóság - IP67 minősítés

·  1 GHz-es kétmagos processzor a gyors teljesítményért

·  Android 2.3 (Gingerbread) operációs rendszer, később Andorid 4.0-ra (Ice Cream Sandwich) frissíthető

·  Elérhető színek: fekete, fehér és sárga.

·  Az Xperia go az amerikai piacokon “Xperia advance” néven kerül forgalomba.

 

A készülék részletes specifikációját innen töltheted le.

 

Kulcsszavak: IP67, Sony
Vissza