ZTE Athena – Kevlár burkolat és hihetetlen karcsúság

Farkas Norman - 2012. május 31.

A ZTE Athena kódnevű jövevénye egy csapásra letaszíthatja trónjáról az Oppo épp, hogy csak beharangozott, 6,65 milliméter vékony „pengemobilját”, a Findert. Az Athena nem csak megdöbbentően vékony, hanem minőségét tekintve is ígéretes, hiszen kevlár bevonatú hátlapot kapott. Már csak az a kérdés, hogy vajon mekkora akkumulátor fér el egy mindössze 6,2 milliméter vastag házban.

A Motorola RAZR piacra dobásával az amerikai gyártó újra divatba hozta az anorexiás mobilokat, sőt igazi versenyt indított el „a világ legvékonyabb okostelefonja” címért. Nemrég még a Huawei Ascend P1 S csücsült a trónon, míg le nem váltotta a szintén kínai Oppo Finder. Most pedig itt az Athena, mely 6,2 milliméteres karcsúságával könyörtelenül „földbe döngöli” 6,65 milliméteres Oppót.

A ZTE újdonságának nem csak a megjelenés, hanem hardveres felszereltség terén is van mit felmutatnia, hiszen 1280 x 720 pixel felbontású (HD) IPS érintőképernyőt, többmagos, ARM Cortex A15 architektúrára épülő processzort és 64GB belső tárhelyet kapott.

A kevlárral borított hátlapja miatt ugyan a Motorola csúcsmobilját idézi a kütyü külseje, de szoftveres szempontból valami egészen egyedire számíthatunk, ugyanis az Android 4.0 ICS rendszer – ZTE által fejlesztett - MiFlavor kezelőfelülettel felturbózott változata dolgozik rajta.

A ZTE Athena megjelenésének pontos idejét, illetve várható árát egyelőre homály fedi.

 

[Forrás: Engadget]

 

Kulcsszavak: ZTE
Vissza