Letölthető a Windows 8 Release Preview

forrás Prim Online - 2012. június 2.

Mostantól mindenki számára elérhető, szabadon letölthető a Windows következő generációjának utolsó előzetese, a Windows 8 Release Preview. A világ számítógépeinek több mint 90 százalékán futó Windows legújabb kiadásának utolsó előnézetét 14 nyelven lehet letölteni a http://preview.windows.com oldalról. A Windows 8 Release Preview elmossa a határokat a platformok között, minden eddiginél tökéletesebb felhasználói élményt nyújt érintőképernyős, illetve hagyományos billentyűzettel és egérrel vezérelt eszközökön egyaránt.

2012. február 29-i bemutatása óta a Windows 8 Consumer Preview-t, az operációs rendszer első előnézeti változatát több mint egymillió alkalommal töltötték le a kiadást követő első 24 órában. Ezzel a Windows 8 a legtöbbet tesztelt Microsoft operációs rendszerévé vált a vállalat eddigi története alatt. Az újabb előnézet kiadásával a Windows 8 fejlesztésének utolsó fázisába érkezett, amelynek következő lépcsője már a kész termék lesz.

Az új alkalmazások még gazdagabb felhasználói élményt nyújtanak
A Windows 8 Release Preview-val egy időben új alkalmazások kerülnek a Windows Store-ba, az operációs rendszer alkalmazásboltjába. A legújabb alkalmazások között szerepel egyebek mellett a Bing Travel, de a felhasználók egyéb hír és sporttartalmakat kínáló csempéket, játék és zenei Xbox applikációkat is találhatnak; ezen utóbbiak a már regisztrált Zune-accounttal szabadon elérhetők.
A Windows 8 Release Preview további fontos újdonságaként említhető a Consumer Preview-ban debütáló levelezést, a fényképeket és a kontaktlistát tartalmazó Metro-csempék funkciójának bővítése. A Microsoft hónapok óta szorosan dolgozik partnereivel azon, hogy a Windows Store-ban a világ minden tájáról publikálhassanak alkalmazásokat.
Az új alkalmazásokon túl a Microsoft fejlesztő mérnökei a tesztek alapján több tízezer változtatást hajtottak végre az operációs rendszer legutóbbi előnézeti kiadása óta. Az új változatban sokkal személyre szabhatóbbá vált az induló Metro-stílusú képernyő, könnyebben kezelhető a több képernyős nézet, egyszerűbb az alkalmazáskeresés a Windows Store-ban és új gyermekvédelmi beállításokkal lehet személyre szabni a rendszert.
A Windows 8-cal debütáló új Internet Explorer 10 újradefiniálja az interneten való böngészést, amelyet elsősorban az érintőképernyős eszközökön éreznek majd a felhasználók. Az érintőképernyőre optimalizált Adobe Flash Player-rel integrált Internet Explorerrel a világháló használata olyan egyszerű lesz, mintha egy letöltött alkalmazást használnának. Az Internet Explorer 10 mellett a felhasználók más alapértelmezett böngészőt is beállíthatnak, nagyobb szabadságot adva ezzel a felhasználók igényeinek.

A Windows 8 RP letöltésével kapcsolatos további információk a http://preview.windows.com/ oldalon találhatók.

 

Kulcsszavak: Windows 8, Microsoft
Vissza