Sony Xperia neo L: megnyerő dizájn, átlagos tudás

Farkas Norman - 2012. június 3.

A japán gyártó a strapabíró acro S és Xperia go mellett leleplezte az Xperia neo utódját is, mely a neo L nevet kapta. Az alsó-közép kategóriába szánt kütyü szemrevaló külsőt kapott, fedéltezén pedig a legfrissebb Android operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A Sony gőzerővel elkezdte frissíteni a tavalyi androidos mobiljait Ice Cream Sandwich-re, de emellett jutott ideje egy sor új modell bemutatására is. Nemrég két strapabíró jövevényre (Xperia go, acro S) derült fény, aztán egy harmadik, az alsóbb szegmensbe szánt okostelefon is csatlakozott a portfólióhoz at Xperia neo L személyében. Jó hír, hogy Európa nem marad ki a "buliból", ugyanis mindhárom eszköz nemzetközileg elérhető lesz.

A 121 x 61,1 x 12,2 milliméteres Xperia neo L a középkategóriás okostelefonok tipikus felszereltségét hozza: 4 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású érintőképernyő, 5 megapixeles, 720p HD videók rögzítésére alkalmas kamera, Adreno 205 grafikus gyorsítóval megfejelt, 1GHz órajelű, egymagos Qualcomm Snapdragon (MSM8255) processzor, 512MB RAM és 1GB belső tárhely található benne. Ternészetesen nem maradt ki a reperotárból a GPS, WLAN és Bluetooth (2.1) modul sem, a mobilinternet elérésért a maximum 7,2Mbps sebességű letöltést támogató HSPA adatátviteli képesség segíti. A 131,5 grammos, fekete és fehér színben megjelenő készülék hátlapja alatt egy 1500mAh kapacitású akkumulátor lapul, mely akár 7 órányi beszélhetési időt tesz lehetővé egy töltéssel.

Az acro S és Xperia go után a neo L is hamarosan landol az európai piacon, várható ára egyelőre ismeretlen.

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Kulcsszavak: Sony
Vissza