Brutális akkumulátort kap a Thomson X-view 2

Farkas Norman - 2012. június 4.

Nemrég beszámoltunk a Thomson kétkártyás, 5,3 hüvelykes kijelzővel megáldott okostelefonjáról, ám néhány, a mobillal kapcsolatos információra csak most derült fény. Immár tudjuk, hogy a telefon 3800mAh (!) kapacitású akkumulátorral is piacra kerül, s várható áráról is lehullt a lepel.

A Thomson X-view 2 már a korábban felbukkant információk alapján is izgalmas készüléknek tűnt, ám a most napvilágra került adatok fényében már kijelenthetjük, hogy egy valódi üzemidő-bajnokkal van dolgunk.

Az 5,3 hüvelykes, qHD (960 x 540 pixel) felbontású megjelenítővel felszerelt, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű okostelefon képes két hálózat egyidejű kezelésére. Ez már önmagában is érdekes, hiszen az X-view 2 az első androidos telefon, mely ekkora képernyő mellett kínál dual SIM funkciót.

A masina technikai fronton erős közepes, hiszen meghajtásáról egy 1GHz-es, egymagos processzor és 512MB RAM gondoskodik, belső tárhelye pedig microSD kártyával bővíthető. A kütyü hátlapján egy 8 megapixeles, LED villanóval szerelt kamera csücsül.

Egyvalamiben szinte minden okostelefonnak odacsap a Thomson üdvöskéje, ez pedig az üzemidő. A készülék alapvetően egy 2500mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, mellyel 2 napig lazán elketyeg egy töltéssel. Akinek ez nem lenne elég, választhatja egy gigantikus, 3800mAh-s teleppel is az eszközt, ám a hatalmas akku vastagabb házat kíván, így az üzemidővel együtt X-view is hízik.

A fekete és fehér színben megjelenő készülék július közepén landol a piacon, várható ára 299 euró körül alakul, tehát cirka 90 000 forintot kell majd érte kicsengetni. Szerinted megéri az árát az X-view 2?

Kulcsszavak: Dual SIM, Thomson
Vissza