Az LG is kreált egy személyi asszisztenst - Quick Voice

Farkas Norman - 2012. június 20.

Az Apple Sirije és a Samsung S Voice nevű hangos személyi asszisztense után a kisebbik dél-koreai gyártó is úgy döntött, hogy előrukkol egy hasonló megoldással. Vajon a Quick Voice is olyan sokoldalú, mint a konkurensei?

Az Apple intelligens személyi asszisztense, a Siri hatalmas sikert aratott, mint az iPhone 4S egyik legnagyobb újdonsága. Mint nemrég kiderült, a "hölgy" hamarosan az iPad fedélzetén is segíteni fogja a felhasználókat, népszerűsége továbbra is felfelé ível.

A múlt hónapban bejelentett Galaxy S III-on debütált a dél-koreai óriás Sirihez hasonló megoldása, az S Voice. A hanggal vezérelhető szoftver legalább annyira sokoldalú, mint az Apple üdvöskéje, tehát képes internetes keresésre, hívásindításra, időjárás lekérdezésre, ébresztő beállítására, naptár bejegyzés pötyögés nélküli rögzítésére, bediktált üzenet küldésére, alkalmazások (pl.: zenelejátszó) indítására és rengeteg egyéb praktikus dologra is.

Most kiderült, hogy az LG sem tétlenkedett: rájött, hogy az ő okostelefonjait is kelendőbbé teheti, ha egy hangos asszisztenst mellékel hozzájuk. Így született meg a Qiuck Voice, mely maradéktalanul tartalmazza a fenti funkciókat. Az újdonság egy június és július folyamán érkező szoftverfrissítés során kerül az érintett Optimus modellekre. Dél-Koreában először az Optimus Vu és Optimus LTE II készülékek birtokosai élvezhetik a Quick Voice szolgáltatásait.

Kulcsszavak: LG, alkalmazás
Vissza