Huawei Ascend P1: Kínában izmosabb akkuval is

Farkas Norman - 2012. június 22.

A Huawei bemutatta a pengevékony Ascend P1 készülék két új változatát, melyek Kína számára lesznek elérhetők. Az Ascend P1 TD-SCDMA a China Mobile szolgáltató kínálatát bővíti még ebben hónapban, a 2600mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Ascend P1 XL pedig csak a harmadik negyedévben landol a gyártó anyaországában.

A hihetetlen karcsúsága miatt híressé vált, androidos Huawei Ascend P1 (illetve Ascend P1 S) mobil két új változatban is megjelenik Kínában.

Az Ascend P1 TD-SCDMA extrája, - ahogy nevéből is sejthető - hogy támogatja a China Mobile által használt, nem túl elterjedt 3G technológiát. Ez a modell már ebben a hónapban bekerül az említett szolgáltató kínálatába.

A Mobile World Congress alkalmával bemutatott Ascend P1 XL a fenti társánál egy kicsit ütősebb újítással kecsegtet, ugyanis hátlapja alá egy 2600mAh kapacitású akkumulátor került, melynek köszönhetően a készülék húzósabb használat esetén is minimum egy napig bírja szuflával. A megnövelt teljesítményű akkumulátor miatt a P1 XL egy milliméterrel vastagabb lett 7,7 milliméter karcsú társainál, de még így sem nevezhető ducinak. A készülék július és szeptember között landol a Kínai piacon, várható ára egyelőre ismeretlen.

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: China Mobile, Kína, Huawei
Vissza