Philips Shoqbox Bluetooth hangszóró: túrázóknak is

Farkas Norman - 2012. június 25.

A strapabíró okostelefonok után megérkezett a kalandvágyók mobil hangszórója, a Shoqbox. A Philips zöld, fekete és fehér gumiburkolattal elérhető kütyüje olyan dizájnt kapott, amellyel simán be tud olvadni a túrafelszererlésünkbe. A kissé robosztus külső mögött egy kiemelkedő minőségű hangzással bíró hangszóró lapul, amely szinte minden Bluetooth-képes táblagéppel, okostelefonnal és számítógéppel hajlandó együttműködni.

Egyre több Bluetooth kapcsolatra építő hordozható hangszóró jelenik meg a piacon, így a gyártók kénytelenek valami ütős újítást kitalálni, hogy az ő terméküket válasszák a felhasználók.

A Philips csúszásmentes gumiburkolattal, erőseb basszust eredményező wOOX hangrendszerrel és mozgás-alapú vezérléssel látta el Shoqbox névre keresztelt Bluetooth hangszóróját, mely a beépített mikrofonjának köszönhetően kihangosítóként is remekül megállja a helyét.

A mozgásvezérlés jóvoltából a kütyü előtt tett kézmozdulatainkkal válthatunk a zeneszámok között, vagy állíthatjuk meg, illetve folytathatjuk a lejátszást, így például kerékpározás közben is elég "legyeznünk" az irányításhoz a gombok keresgélése helyett, ami jóval biztonságosabbá teszi utunkat. A készülék akkumulátora 8 órányi zenelejátszást tesz lehetővé egy töltéssel, ami nem nevezhető rossz teljesítménynek, bár egy túrázóknak szánt készüléktől ennyit el is várhatunk.

A Shoqbox nem mindennapi megjelenéséért és kellemes funkcionalitásáért bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ugyanis a masinát jelenleg cirka 180 dollárért kínálja az Amazon.

 

Vissza