Bemutatkozott a Samsung Galaxy Chat

Farkas Norman - 2012. július 5.

A koreai gyártó bemutatta az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű, teljes QWERTY gombsorral szerelt okostelefonját, mely elsősorban azok számára lehet érdekes, akik kedvező áron szeretnének hozzájutni egy csevegésre kiélezett mobilhoz.

A napokban kiszivárgott fotókon csodálhattuk meg a GT-B5330 típusszámú modellt, melyet a Samsung tegnap Galaxy Chat néven mutatott be a nagyközönségnek.

A friss Android rendszert futtató masina ugyan nem rendelkezik kiemelkedő hardveres felszereltséggel, mégis igen kelendő lehet. Hogy miért? Egyrészt, mert baromi olcsón adja a gyártó, másrészt pedig mindent tud, amit egy droidtól elvárhatunk, s emellett teljes QWERTY billentyűzetet is kínál, ami rendkívül kényelmes szövegbevitelt tesz lehetővé.

A 112 grammos, 118,9 x 59,3 x 11,7 milliméteres készülék 3 colos, 320 x 240 pixel felbontású kijelzőt, GPS, WLAN és Bluetooth modult, microSD kártyahelyet és 4GB belső tárhelyet kapott. A "chatmobil" nem teljesít túl fényesen a képalkotás terén, ugyanis csak egy 2 megapixeles, fixfókuszos kamerát tud felmutatni. A telefon fedélzetén a Samsung legújabb kezelőfelülete, a Nature UX fogad bennünket, amely igazán feldobja az alap Android ICS rendszert. A BlackBerry mobilok dizájnját követő készülék energiaellátásáról egy 1200mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

A dedikált ChatON gombbal ellátott Galaxy Chat már ebben a hónapban landol Spanyolországban, később pedig világszerte elérhető lesz.

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: Samsung, chat
Vissza