Galaxy Note II: már szeptemberben?

Farkas Norman - 2012. július 10.

A legújabb pletykák szerint a berlini IFA kiállításon hullhat le a lepel a Samsung Galaxy Note új generációjáról, mely nagyobb kijelzőt, ütősebb kamerát és erősebb processzort is kaphat elődjénél.

Mivel az 5,3 colos kijelzővel megáldott - így új kategóriát teremtő - Galaxy Note bemutatására a tavalyi IFA kiállításon került sor, ezért joggal feltételezhetjük, hogy idén ugyanezen a rendezvényen debütál a Note II. A Berlinben megrendezésre kerülő IFA 2012 augusztus 31-től szeptember 5-ig tart. Van egy másik oka is annak, hogy a dél-koreai gyártó miért időzíti szeptemberre a készülék bejelentését: egy hónappal későbbre várható az Apple új okostelefonja.

Az eddigi adatok szerint a Note II szinte minden téren előrelépést mutat az első generációs táblagép-okostelefon hibridhez képest. Egyelőre csak az nyert megerősítést egy belsős informátortól, hogy egy 5,5 hüvelykes Super AMOLED érintőképernyőt kap az eszköz. Az MK News - csak találgatásnak minősülő - információi szerint négymagos Exynos processzorral, 2GB RAM-mal és 12 megapixeles hátlapi kamerával szerelik fel a kütyüt, fedélzetén pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít majd szolgálatot. Érdekesség, hogy a várakozások szerint az újdonság az izmosabb hardver ellenére karcsúbb lesz elődjénél.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon bebizonyosodnak-e a fenti feltételezések, mert ha igen, akkor a Note II kétség kívül az egyik legizgalmasabb készülék lesz a piacon.

 

Kulcsszavak: Samsung, Note, Galaxy
Vissza