Kétkártyás üzemidő-bajnok: Philips W732

Farkas Norman - 2012. július 12.

Nem mindennapi masinával rukkolt elő a holland gyártó. A Philips W732 nevű okostelefon tudás tekintetében simán hozza egy középkategóriás androidos modell szintjét, emellett két mobilhálózat egyidejű elérésére is alkalmas, valamint több mint 13 órás beszélgetési időt garantál egyetlen töltéssel.

A Philips már évekkel ezelőtt bebizonyította, hogy nem lehetetlen olyan mobiltelefont összerakni, amelyet nem kell nap, mint nap a töltőre dugni. A gyártó most az okostelefonok frontján is a kiemelkedő beszélgetési- és készenléti idővel kecsegtető megoldások felé orientálódott, s ennek első eredménye a W732.

A 2400mAh kapacitású akkumulátorral szerelt, Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató készülék 13 órás beszélgetési időt, illetve 10 és fél órányi böngészést kínál egy feltöltéssel. A két SIM kártya egyidejű kezelésére alkalmas eszköz HSPA adatátviteli képességet (7,2Mbps le, 5,76Mbps fel), WLAN, GPS és Bluetooth modult, valamint 5 megapixeles kamerát és 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyőt kapott, ez utóbbiban az energiatakarékos IPS technológia érvényesül. A 166,5 grammos, 126,7 x 67,44 x 12,3 milliméteres mobil meghajtásáról egy egymagos, 1GHz-es MediaTek MT6575 processzor gondoskodik.

 

 

Érdekesség, hogy a Philips W732 a 3100mAh kapacitású teleppel felvértezett Motorola RAZR MAXX-nek is odacsap, ugyanis 3 órával több netezést ígér egy feltöltéssel, mint az amerikai versenyző. Az igazi üzemidő-hajhászok szemében tehát nyerő lehet a Philips üdvöskéje, de akiknek a készenlét mellett fontos az erősebb processzor és az AMOLED kijelző, azoknak a Motorola lehet ideális.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor landol a piacon a Philips W732, s a készülék várható árát is homály fedi még.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: akkumulátor, Philips
Vissza