Vertex HD táblagép és egy brutális teljesítményű okostelefon a HTC-től?

Farkas Norman - 2012. július 16.

Kiszivárgott benchmark teszteredmények szerint a tajvani gyártó egy új, Vertex HD nevű táblagépen dolgozik, továbbá egy kiemelkedő hardveres képességekkel megáldott okostelefon bevezetését tervezi.

Nemrég írtunk arról, hogy a HTC kihagyás után egy új táblagéppel szeretne előrukkolni, mely - anno a Flyerhez hasonlóan - egyediségével próbál kitűnni a piac egyéb ajánlatai közül. A pénteken kiszivárgott benchmark teszteredményekben felbukkant a jövevény, mely vélhetően a Vertex, vagy Vertex HD nevet kapja. Van azonban még más is: a tesztprogramban feltűnt egy HTC okostelefon is, mely "Evitareul" fejlesztői neve miatt a One X ("Evita") utódjának ígérkezik.

A Vertex/Vertex HD táblagép a tesztprogram szerint négymagos, 1,3GHz-es Nvidia Tegra 3 processzort, ismeretlen méretű, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyőt, Bluetooth modult, 2 megapixeles hátlapi- és 1,3 megapixeles előlapi kamerát, valamint Beats Audio hangrendszert kap. A gép fedélzetén az Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesített szolgálatot a teszt során, ám ez a rendszerverzió változhat a készülék megjelenéséig.

Felmerül a kérdés, hogy a Vertex egyedi ajánlatként indul majd a 10 hüvelykes táblagépek kategóriájában, vagy a hétcolos Nexus 7 ellenfelét köszönthetjük személyében. Sajnos egyelőre nem tudnia  választ, de idővel minden kiderül.

Lássuk, mit árult el a benchmark teszt a PM63100 azonosítóval ellátott, "Evitareul" kódnevű masináról, azaz a One X utódjáról! Ha hihetünk a közzétett információknak, akkor a kütyü lelke egy négy plusz egymagos Nvidia Tegra 3 processzor, melynek magjai 1,7GHz-en képesek pörögni. Bár a készülék CPU-jának órajele 200MHz-cel felülmúlja a One X teljesítményét, képernyőfelbontása nem emelkedett, azaz 1280 x 720 pixel megjelenítésére képes. Érdekesség, hogy a jelek arra mutatnak, hogy az "Evitareul" az amerikai AT&T szolgáltatóhoz veszi az irányt, így több mint valószínű, hogy az egyik első olyan modell lesz a piacon, mely egyszerre rendelkezik Tegra 3 processzorral és LTE támogatással. Bár a tesztek során az Android 4.0 ICS rendszer csücsült a masinán, megjelenésekor már a 4.1 Jelly Bean jelenlétére lehet számítani.

HTC One X

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: HTC, LTE, quad-core
Vissza