Október 26-án érkezik a Windows 8

Farkas Norman - 2012. július 19.

A Microsoft blogbejegyzésében tudatta a világgal, hogy vadonatúj számítógépes és táblagépes operációs rendszere mikor lesz elérhető a felhasználók számára.

A Microsoft éves értékesítési meetingjén Steven Sinofsky, a cég Windows részlegének vezetője bejelentette, hogy október végén, pontosabban 26-án válik elérhetővé a Windows 8, mely rengeteg előrelépéssel kecsegtet a három évvel korábban bemutatott elődjéhez képest. A hír természetesen a szoftveróriás hivatalos blogjában is megjelent.

Az új rendszer kiadás előtti tesztverzióját (Release Preview) már kipróbálhatták a kíváncsi felhasználók, így szembesülhettek a benne található újításokkal, melyek elsősorban a mobil, táblagépes és számítógépes platformok közötti átjárhatóságot célozzák. A Microsoft nem bízza a véletlenre a rendszer sikerét, ugyanis jelentős kedvezményt biztosít azok számára, akik az új verzióra szeretnének váltani: a most Windows 7 alapú PC-t, vagy notebookot vásárló felhasználók 14,99 dollárért cserélhetik majd rendszerüket Windows 8-ra, de a többi Windows 7 júzernek sem kell kiürítenie a pénztárcáját, hiszen ők 2013 végéig 39,99 dollárért frissíthetnek.

A PC-s Windows 8, a táblagépekre szánt Windows 8 RT és az okostelefonos Windows Phone 8 egy egységes platformként jelenik meg a piacon, mely a rendszerek közti halvány választóvonal miatt könnyű használhatóságot és rengeteg praktikus lehetőséget (pl. egyszerű Office szinkronizálás) kínál számunkra. Természetesen a platform sikere csak rajtunk, felhasználókon múlik, de a Microsoft "rendszerhármasa" nagyon ígéretes és úgymond jól ki van találva, hiszen ha elégedettek vagyunk például a PC-s Windows 8-cal, akkor miért ne választanánk egy Windows Phone 8 alapú okostelefont, amely magas szinten képes együttműködni vele?

 

 

 

 

[Forrás: The Windows Blog]

Vissza