80 colos professzionális LCD-kijelzőt mutatott be a Sharp: PN-E802

Kütyü Magazin - 2012. július 19.

A Sharp professzionális LCD-kijelző termékpalettájának legújabb modellje, a PN-E802 hatalmas, 80 colos (203 centis) kijelzőjével, lenyűgöző képminőségével és modern dizánjával rendkívül sokrétűen felhasználható.

A PN-E802 új szintre emeli a beltérti digitális megjelenítést. A sokrétű eszközt nem csupán a kijelző hatalmas mérete, képminősége és teljesítménye teszi vonzóvá, hanem szélsőségesen alacsony energiafogyasztása is. Az készüléket folyamatos működésre tervezték, így a nap 24 órájában a hét minden napján bekapcsolva maradhat. Annak érdekében, hogy a villanyszámla visszafogott maradjon a folyamatos üzemelés ellenére is, a Sharp nagyfokú hatékonysággal rendelkező teljes LED-háttérvilágítást épített a kijelzőbe.  A háttérvilágítás több száz tiszta fehér fényű ledet használ, melyek a kijelző mögül világítva egyenletes fényeloszlást és ennek köszönhetően kiemelkedően fényes megjelenítést biztosítanak. A rendszer mindeközben biztosítja, hogy az energiafogyasztás a elérhető legalacsonyabb szinten maradjon.

 

 

A monitor kiváló képminősége elsősorben a Sharp UV2A technológiájának köszönhető, mely révén az LCD-panelekben található folyadékkristályok az UV-sugarak esésének megfelelően rendezhetőek el, méghozzá nagy precizitással. A molekulák egy irányba való precíz elrendeződésének köszönhetően magas dinamikus kontraszt és megnövekedett nyílástávolság (increased aperture ratio) érhető el. A magasabb kontraszt és a nyílástávolság növekedése rendkívül jó minőségű képet eredményez, amely különösen élénk és életszerű.

A PN-E802 könnyű súlyának és mindössze 12,3 centiméteres vastagságának köszönhetően könnyedén felhelyezhető a falra. A vékony kialakítás eredményeként a kijelző nemcsak irodák és konferenciatermek falán mutat tökéletesen, hanem jó választás lehet információk, hirdetések és videók kijelzésére boltokban és más nyilvános helyeken.

Erős, strapabíró és időtálló felépítésű, 79 kilogrammos monitor alkalmas akár tájképek és portrék kiállítására is, illetve számtalan más célból felhasználható.

A PN-E802 júliustól elérhető a piacon, s opcionális biztonsági üveggel is beszerezhető, ami főként akkor jöhet jól, ha nyilvános helyeken, például bevásárlóközpontokban helyezik ki.

 

Kulcsszavak: Sharp, monitor
Vissza