Steve Ballmer bemutatta az új Microsoft Office-t

forrás Prim Online - 2012. július 17.

Steve Ballmer a Microsoft vezérigazgatója leleplezte az új Microsoft Office felhasználói előzetesét (Customer Preview), amely most már bárki számára elérhető és letölthető az office.com/preview oldalról. A következő verzió egy intuitív felhasználói felületet tartalmaz, ami képes együttműködni az érintőképernyőkkel, a toll alapú bevitellel és persze a billentyűzettel is a legújabb Windows-os eszközökön, többek között a táblagépeken is.

Az Office és a kapcsolatok


· Yammer: a Yammer egy biztonságos és privát, belső kapcsolati hálót kínál a vállalatok számára. Ingyen fel lehet iratkozni és azonnal használható a belső csoportmunkára. A Yammer integrálható a Microsoft SharePoint-tal és a Microsoft Dynamics termékeivel.
· Mindig kapcsolatban: embereket, csapatokat és dokumentumokat lehet követni a SharePoint-on. Képeket, videókat és Office tartalmakat illeszthetünk a hírfolyamunkba, hogy mindenki értesülhessen a munkánk eredményéről.
· Személyes kártyák: az Office minden területén egy egységes képünk lehet a kapcsolatokról és névjegyekről. A személyes kártyák tartalmazzák a jelenlét információt fényképpel és állapotfrissítésekkel, elérhetőségekkel és a Facebook és LinkedIn hírfolyamokkal együtt.
· Skype: az új Office tartalmazza a Skype-ot. Ha előfizetünk, akkor havonta 60 percnyi Skype hívást (world minutes) kapunk. A Skype kapcsolatokat integrálhatjuk a Lync-be és azonnali üzenetet küldhetünk minden Skype felhasználónak, vagy akár fel is hívhatjuk őket.

 

Az Office új lehetőségei


· Digitális jegyzetelés: bármikor kéznél lehetnek a jegyzetek a felhő és az eszközök szinkronizálásával a OneNote-ban. Mindenki a neki legtermészetesebb eszközt használhatja: jegyzeteljen akár tollal, érintéssel, vagy billentyűzettel, vagy akár minddel egyszerre könnyedén oda-vissza váltogatva közöttük.
· Olvasás és korrektúra: a Word új olvasási üzemmódja egy modern, egyszerűen használható olvasási élményt nyújt, amely automatikusan alkalmazkodik a nagy és kicsi képernyőkhöz. Kicsinyíthető és nagyítható a tartalom, a dokumentumokon belül lehet megtekinteni a videó folyamokat, meg lehet tekinteni a korrektúra bejegyzéseket és érintéssel lehet lapozni.
· Megbeszélések: a PowerPoint egy megújított prezentációs nézetet tartalmaz, amely megmutatja a jelenlegi és a következő diát, a prezentáció idejét és a jegyzeteket egy képernyőn, hogy egy gyors áttekintéssel támogassa az előadást. Prezentáció közben érintéssel, vagy akár tollal is lehet nagyítani, rajzzal kiegészíteni és léptetni a diákat. A Lync többutas HD minőségű videokonferenciát, megosztott OneNote jegyzeteket és közös jaztábla lehetőségét is tartalmazza, hogy hatékonyan ötletelhessenek együtt a megbeszélés résztvevői.
· 82 hüvelykes érintőképernyők: a Perceptive Pixel érintés- és tollvezérelt képernyői segítségével látványosabb megbeszéléseket és prezentációkat tarthatunk akár személyesen, akár virtuálisan.

Vissza