Nyeréshez segít a játékhoz optimalizált ASUS ROG Vulcan PRO headset

forrás Prim Online - 2012. július 21.

A professzionális játékosok igényeihez tervezett új termék az exkluzív ROG Spitfire USB audioprocesszorral és két, egymást kiegészítő zajszűrési technológiával érkezik.

A játékhoz optimalizált ASUS ROG Vulcan ANC headsetek funkcióit még tovább bővítő ASUS ROG Vulcan PRO maximálisan kiaknázza a ROG kutatási és fejlesztési eredményeit, hogy a professzionális játékosok számára a lehető leginkább magával ragadó hangot és a LAN-partikon és versenyeken oly hasznos, szuperprecíz pozicionálást lehetővé tévő audiorendszert biztosítson. Belekerült a ROG Spitfire USB audioprocesszor, a bosszantó zajok ellen pedig aktív és passzív zajszűrési technológiák is védenek. A hosszabb játékmenetek alatti kényelmet a speciális japán műbőrrel fedett, „emlékező” műanyaghabból kialakított fülpárnák segítik, no meg az olyan figyelmes apróságok, mint a kemény tok utazáshoz, a levehető mikrofon és a levehető vezeték. A nagy, 40 milliméteres neodímiummágneses hangszórókból remekül szól a játékok hangja – aligha vitatható, hogy ez a piac leginkább játékhoz készült headsete.

 


 
Jobb hang a játékokban az exkluzív, hordozható ROG Spitfire USB audioprocesszorral
A professzionális játékosokkal folytatott kiterjedt egyeztetések eredményeképp a ROG csapat úgy döntött, hogy az eredeti ROG Vulcan ANC headsetet még hordozhatóbbá teszi, és kiegészíti kifejezetten a versenyekhez szánt funkciókkal. Éppen ezért a ROG Vulcan PRO-ba bekerült a ROG Spitfire USB audioprocesszor is, amely hardverszinten működik, ezért nincs szükség külön illesztőprogram telepítésére. A felépítés segít a rendezvényeken a gyorsabb összeállításban, és megfelel a legtöbb professzionális rendezvény előírásának, amelyik tiltja az extra illesztőprogramok telepítését. A ROG Spitfire a világ egyetlen hardveres digitális jelfeldolgozó processzora a PC-s játék kategóriában, amely az illesztőprogram-nélküliség kényelmét kínálja.

Három, azonnal aktiválható hangminőség-javító mód
A ROG Spitfire a játékosok számára kényelmesen elérhetővé teszi a játékokat feljavító hangtechnológiákat: az FPS EQ funkciót a még jobb hang alapú pozicionáláshoz az FPS játékokban, a 7.1 virtuális térhatást és a fejhallgató-erősítőt. Mindháromhoz egy saját be-kikapcsoló gomb tartozik, azaz semmilyen szoftveres felületet nem kell használni. Az FPS EQ fejlesztése során számos vezető FPS-játék hangkarakterisztikáját elemezték, és speciális hangfeldolgozó algoritmusok kerültek a hardverbe, hogy javítsa a szintek kiegyenlítését és a részletek még tisztábban szólaljanak meg. A játékosok pontosabban hallhatják az ellenfelek mozgásának, a fegyverropogásnak, a harc közbeni kiáltásoknak, vezényszavaknak és egyéb hangingereknek az irányát, ami segít a sikeres játékban. A 7.1 virtuális térhatás mód élethű, torzításmentes, remek térérzetű hangot biztosít a játékban. Optimalizálja az eredetileg nem a kifejezetten a játékokhoz kifejlesztett térhatású effektusokat, így természetesebb és kiegyensúlyozottabb lesz a játék hangja. A ROG Spitfire beépített fejhallgató-erősítője a ROG mérnöki tudományának legjavát használja a játékbeli hangrészletek felerősítéséhez, és kifejezetten úgy finomhangolták, hogy illeszkedjen a játékhoz optimalizált ROG-headsetek hangszínéhez, szemben más, készen kapható fejhallgató-erősítőkkel.

Kétféle zajszűrési technológia a zajmentes játékhoz
A professzionális játékosok egyik fő problémája a zaj, amely gyakran kizökkent vagy rossz döntéseket okoz – ez pedig rontja a versenyeredményt. A ROG Vulcan PRO polírozott fémmel borított fejhallgatója nemcsak új stílust teremt, hanem számos más előnyt is kínál. A ROG mérnökei által aprólékosan finomhangolt aktív és passzív zajszűrést egyaránt biztosít, hogy ezzel is segítsen a küldetések teljesítésében. Az aktív zajszűrés az alacsony frekvenciájú zajokkal bánik el, mint például a PC ventilátorainak zaja, melyek 85 százalékát is képes akár  kiszűrni. Ez a világ egyetlen aktív zajszűrési technológiája, amelyet kifejezetten játékhoz optimalizáltak. A passzív zajszűrés pedig akár 30 dB-t is kiszűr az olyan magas frekvenciájú interferenciákból, mint a környezeti zaj és az emberi beszéd – a játékrendezvények két fő zajforrása. Az ilyen mértékű zajszűrés azonban azt jelenti, hogy a nyüzsgő LAN-partik szinte könyvtárszerűvé halkulnak: a játékosok sokkal jobban tudnak koncentrálni a játékra.

Felsőkategóriás anyagok a játékos kényelme és a hordozhatóság érdekében
A ROG tervezői nagy, 40 milliméteres neodímiummágneses hangszórókat választottak, amelyeket finomhangoltak és profi játékosokkal teszteltettek. Az ultrapuha, az egész fület betakaró párnák japán gyártmányú, speciális műbőrből és emlékező habból készülnek: az extra kényelem révén hosszabb játékmenet esetén sem fárad el vagy fájdul meg a fül. Szintén a közösség visszajelzései alapján a ROG Vulcan PRO hosszabb és hajlékonyabb mikrofonkart kapott, hogy könnyebb legyen a kívánt szögbe állítani. Az új, irányérzékeny kapszula érzékenyebb a beszédhangra, ezzel segítve a tisztább játék közbeni kommunikációt, valamint az egész mikrofonszerelvény levehető, ha nincs szükség rá, ezzel is növelve a mozgás szabadságát. A ROG Vulcan PRO kemény tokban érkezik, ezzel is biztonságosabbá téve a rendezvényre utaztatást. Tartós, levehető, sodort vezetéke egyszerűen elrendezhető és kiküszöbölhetők a csúnya kábelgabalyodások.
 

Kulcsszavak: ASUS, headset, játék
Vissza