Már idén válogathatunk a Windows RT alapú táblagépek között

Farkas Norman - 2012. július 25.

Az Asus, a Lenovo, a Toshiba és a Samsung első Windows RT köré épülő készülékei már idén landolhatnak a piacon, s persze ne feledkezzünk meg a Microsoft Surface tabletekről sem.

A legújabb hírek szerint a vadonatúj Windows RT platformot képviselő táblagépek első hullámában a Microsoft Surface mellett az Asus, a Toshiba, a Lenovo és a Samsung ajánlataival találkozhatunk. Az Asus és a Lenovo üdvöskéiben Nvidia SoC (System on Chip) teljesít majd szolgálatot, a Toshiba Texas Instruments, a Samsung pedig Qualcomm Snapdragon processzort ültet beléjük.

A jövevényekről egyelőre nincs több információ, de az Economic Times értesülései szerint biztosra vehetjük, hogy ebben az évben más gyártóktól nem érkeznek ARM alapú Windows RT gépek, mert a rendszer használatához egyéb engedélyek megszerzése is szükséges a licencdíjak kifizetésén felül.

Ha szeretnéd kisilabizálni, hogy körülbelül milyen hardvert kapnak a masinák, akkor javasoljuk, hogy kukkantsd meg a Microsoft Surface-ről szóló írásunkat, hiszen több mint valószínű, hogy a Windows RT készülékek zöme ahhoz igazodik majd felszereltségében.

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza