Nem kapnak Jelly Beant a tavalyi Xperia készülékek

Farkas Norman - 2012. július 30.

A Sony elárulta hivatalos Facebook oldalán, hogy 2011-ben kiadott okostelefonjai már nem fognak részesülni a legújabb Android rendszerből.

Angol Facebook oldalán olvasható bejegyzése szerint nem készül Android 4.1 Jelly Bean frissítéssel a 2011-ben piacra dobott mobiljai számára a gyártó. Ez azt jelenti, hogy többek között a friss rendszer hardveres követelményeit bőven teljesítő Sony Ericsson Xperia Arc S fedélzetén is a 4.0 Ice Cream Sandwich marad a végleges verzió.

A hír hallatán biztos sok felhasználó fog felháborodni, pedig - véleményünk szerint - a Sony döntése abszolút érhető. Hogy miért? Nos, a japán cég az Xperia Play kivételével minden 2011-es Xperia készülékre kiadta az Ice Cream Sandwich frissítést, s emiatt az egyik, ha nem a legjobb terméktámogatást biztosító gyártóként nézhetünk rá. Az idei modellekre is hamarosan megérkezik az ICS, kivéve az Xperia S-t, mely már átesett az update-en.

A hírek szerint több új Sony okostelefon várható még ebben az évben, melyek vélhetően Jelly Bean köré épülnek, illetve később megkapják azt. Ennek fényében pedig nem meglepő a régebbi mobilok hanyagolása, hiszen egyrészt rengeteg munkát (és időt) jelentene mindegy egyes készülék frissítése, másrészt az újdonságok vásárlására kell késztetni a júzereket.


 

[Forrás: Engadget]

Vissza