Már készül a hajlékony akkumulátor [Videó]

Farkas Norman - 2012. augusztus 9.

Rugalmas lítium-ion akkumulátorcellát mutattak be nemrég Koreában, mely hajlítás hatására nem veszít kapacitásából, sőt élettartamát tekintve is bírja a gyűrődést.

A Samsung nagy erőkkel dolgozik a hajlékony AMOLED érintőképernyők fejlesztésén, hogy még a Nokia előtt piacra dobhassa első flexibilis mobilját. A rugalmas kijelző azonban kevés egy ilyen speciális kütyü megalkotásához, hiszen rajta kívül a többi elemnek is hajlékonynak kell lennie. Talán az akkumulátor az a nélkülözhetetlen összetevő, melyet a legmacerásabb hajlékonnyá tenni, ám Koreában már igen közel járnak e probléma megoldásához is.

A Korean Advanced Institute of Science and Technology kutató professzora, Keon Jae Lee nemrég egy forradalmi újítást mutatott be, mely nem más, mint egy rugalmas lítium-ion akkumulátorcella. Az alábbi videó szemlélteti az eszközt, mely többszöri hajlítás hatására sem veszít kapacitásából, továbbá élettartamára sincs negatív hatással, ha gyűrögetjük.

Sajnos egyelőre rejtély, hogy az új találmányból mekkora kapacitás nyerhető ki és meddig bírja szusszal,  s azt sem tudni még, hogy mikor fog készen állni a sorozatgyártásra.

 

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: tudomány, akkumulátor
Vissza