Két új Ultrabookot mutatott be a Lenovo

Széll Zoltán - 2012. augusztus 12.

A Lenovo a héten két új Ultrabookot vezetett be, egyiket a „high-end” piacra, másikat a KKV piacra. A Lenovo a ThinkPad X1 Carbon modellt a high-end Ultrabook piacon értékesíti, míg a ThinkPad T430u modellt a KKV Ultrabook piacon teríti.

A Lenovo ThinkPad X1 Carbon a „világ legkönnyebb” 14 hüvelykes Ultrabookja, ami annak köszönhető, hogy a 14 hüvelykes képernyőt 13 hüvelykes masina házába csomagolták. A szénszállal erősített házba szerelt rendszer jellemzői többek között a HD kamera, a két tömbmikrofon és a Dolby hangrendszer. Az Intel vPro technológiát is magába foglaló ThinkPad X1 Carbon az első Ultrabookok egyike, amely vállalati szintű biztonsági és felügyeleti képességekkel rendelkezik. Az Ultrabook bővítési lehetőségeiről az új „USB 3 Dock” dokkoló állomás gondoskodik.

Az 1299 US$ induló áron kapható Ultrabook maximum harmadik generációs Intel Core i7 processzorokat, 6,3 órás üzemidőt biztosító telepet, 256 GB SSD tárat, 8 GB DDR3 SDRAM tárat, ujjlenyomat olvasót (opció), 1x USB 3.0 kaput, 1x USB 2.0 kaput, mini DisplayPort kaput és 4 az 1-ben SD kártyaolvasót tartalmaz.
 
 
A Lenovo ThinkPad T430u Ultrabook induló ára 779 US$. A kis- és közepes üzleti egységek részére tervezett masina Nvidia GeForce grafikus processzor és 1TB-os tároló különleges kombinációja. Jellemzői a a „Lenovo Solution Center for Small Business”, amely tartalmazza az Intel „Small Business Advantage” megoldást, amely hardver alapú képességeket támogat a produktivitás és a biztonság növeléséhez. Ez a diagnosztikai központ segíti a felhasználót a meghibásodott rendszer felélesztésében, a jelszavak kezelésében és az internet csatlakozásokban.
 
A Lenovo ThinkPad T430u Ultrabook maximum Intel harmadik generációs Core i7 mikroprocesszort, 1 TB-os merevlemezes meghajtót vagy 128 GB kapacitású SSD tárolót, 8 GB DDR3 SDRAM memóriát, Nvidia GeForce GT620 1 GB diszkrét grafikus processzort, 14 hüvelykes HD képernyőt, Dolby Home Theater v4 hangrendszert, maximum 7,1 óra üzemidőt biztosító telepet, robosztus biztonsági jellemzőket (pl.: kapu blokkolót), 720p Web-kamerát és két tömbmikrofont tartalmaz.
 
A Lenovo a két Ulrabookot már a Windows 8 operációs rendszerhez tervezte.
Kulcsszavak: notebook, Lenovo
Vissza