Bemutatkozott az LG Optimus L9

Farkas Norman - 2012. augusztus 29.

A dél-koreai gyártó az IFA kiállítás mai napján lerántotta a leplet az L-Series legújabb, legerősebb és legnagyobb tagjáról, az L9-ről.

Az L3, L5 és L7 modellek után végre itt van az L-Series legújabb tagja, az LG L9. A kütyü neve nem véletlenül tartalmazza az eddigi legnagyobb számot a sorozatban, ugyanis méretét és tudását tekintve is felülmúlja társait.

Az L9 előlapján egy 4,7 hüvelykes IPS érintőképernyő foglal helyet, a készülék megnövekedett hosszúságát és szélességét a 9,1 milliméteres vastagsága ellensúlyozza. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató mobil működéséért egy kétmagos, 1GHz órajelű processzor felel, melyet 1GB RAM és 4GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely egészít ki. Ez jó hír, hiszen az L7 tesztünkből kiderült, hogy az egymagos processzor és a fél gigabájt RAM igencsak kevés a nagyobb képernyő+Android 4.0 ICS páros gördülékeny meghajtásához. A repertoárból nem maradt ki az 5 megapixeles hátlapi- és VGA előlapi kamera, illetve a DLNA támogatás sem.

A telefon hátlapja alatt egy 2150mAh kapacitású akkumulátor található, mely kellemes üzemidővel kecsegtet. Az LG magához hűen egyedi kezelőfelületével (UX) és több saját alkalmazással turbózta fel az Android rendszert, utóbbiak közül a My Style KeyPad, a QTranslator és a QuickMemo a legérdekesebb.

Az LG Optimus L9 megjelenésének pontos dátuma, illetve várható ára egyelőre rejtély, de amint lesz ezekről információ, közölni fogjuk.

Kulcsszavak: Optimus, LG
Vissza