Nagy teljesítményű, könnyedén hordozható Asus ZENBOOK U500 az IFA-n

forrás Prim Online - 2012. augusztus 29.

Az ASUS ma jelentette be az elképesztően karcsú, kimagaslóan nagy teljesítményű ZENBOOK U500VZ gépét, és első alkalommal mutatta be Európában az új ZENBOOK Prime UX21A Touch, a TAICHI és a Transformer Book készülékeket.

ASUS ZENBOOK U500VZ

Az ASUS ZENBOOK U500VZ vitathatatlanul bebizonyítja, hogy lehetséges nagyteljesítményű, tökéletesen hordozható gépet készíteni a vékonyság feláldozása nélkül. Az egyedi, szálcsiszolt borítású, vonzó alumínium házba épített ZENBOOK U500VZ kimagasló teljesítményű, 3. generációs, négymagos Intel Core i7 processzort kapott. Az opcionális NVIDIA GT650M grafikus vezérlő és az akár 512 GB SSD tároló együttese szemkápráztatóan gyors, gondtalanul hordozható gépet eredményez, amelyik látványosan jobban teljesít a versenytársaknál.

A legvastagabb pontján is mindössze 19,7 mm vastag ZENBOOK U500VZ egy 15 hüvelykes, Full HD kijelzővel rendelkezik, amely egyaránt nagyszerűen használható munkára és szórakozásra. Az IPS technológia élénk színeket és éles képet jelenít meg, amely szinte minden szögből jól látható, a csillogásmentesítő bevonat pedig megszünteti a bosszantó visszaverődéseket. A kényelem a ZENBOOK U500VZ egyik alapvető funkciója – szó szerint. A teljes méretű billentyűzeten külön számbillentyűzet is helyet kapott, az automatikus háttérvilágítás fényereje pedig finoman alkalmazkodik a környezeti megvilágításhoz, problémamentes gépelést biztosítva.

A rugalmasan választható tárolási opciók révén a ZENBOOK U500VZ számos különböző alkalmazási igényt kielégíthet. A két SSD meghajtó (akár 512 GB kapacitással) kiemelkedő teljesítményt nyújt, a 128 GB SSD és 500 GB merevlemez kombinációjával pedig tökéletes egyensúly alakítható ki a remek teljesítmény és a nagy tárolókapacitás között. Hasonlóan lenyűgöző az akkumulátoros üzemidő is, és az ASUS Super Hybrid Engine II technológia akár 25 százalékkal hosszabb töltés nélküli üzemidőt biztosít, amikor a legnagyobb szükség van rá.


ASUS ZENBOOK Prime UX21A Touch

Az új ASUS ZENBOOK Prime UX21A Touch az első ZENBOOK, amely több ujjal vezérelhető érintőképernyőt kapott. A 3. generációs Intel Core processzorra épülő, akár 256 GB SSD tárolót tartalmazó ZENBOOK Prime UX21A Touch egy borotvapenge vékonyságú ultrabook, amely nagyszerű Windows 8-as élményt kínál. 

A Full HD felbontású Super IPS+ kijelző fényes, élénk képet ad, ultraszéles, 178 fokos betekintési szöggel, a kapacitív, 10 pontos vezérlés pedig rendkívül pontos érintéses bevitelt tesz lehetővé. Karcsú és ütős: a ZENBOOK Prime UX21A Touch a specifikáció egyéb területein sem hagy kívánnivalót maga után. Az USB 3.0 a hordozható készülékek  - okostelefonok, táblagépek, multimédiás lejátszók - gyors töltését és az USB 2.0 adatátviteli sebességének tízszeresét kínálja, a kétsávos 802.11n Wi-Fi pedig kihasználja a legmodernebb, 5 GHz-es útválasztók biztosította nagyobb vezeték nélküli sebességet.

Extrém teljesítménye ellenére a ZENBOOK Prime UX21A Touch kiemelkedő akkumulátoros üzemidőt biztosít. Az ASUS Super Hybrid Engine II nem csupán akár 25 százalékkal meghosszabbítja a töltés nélküli használati időt, de azonnali bekapcsolhatóságot és akár kéthetes készenlétet is nyújt. Az ASUS méltán híres SonicMaster technológiája pedig a kiemelkedő hangminőségről gondoskodik a professzionális szintű hangfeldolgozás és a remek audiohardver együttesével. 




ASUS TAICHI

Az ASUS TAICHI egy karcsú, stílusos tökéletesen hordozható gép, egy meghökkentő tulajdonsággal – egy brilliáns képminőségű kétoldalas kijelzővel. Nyitott fedéllel, a teljes méretű, háttérvilágított QWERTY billentyűzettel és a touchpaddel a TAICHI a szokásos ultrabookokhoz hasonlóan használható. Csukott fedéllel azonban a TAICHI egy pillanat alatt egy többujjas kezelésre is felkészített, stylusszal is kezelhető, érintőképernyős táblagéppé változik, a szokásos ultrabookok esetében elképzelhetetlen rugalmasságot biztosítva. Ami még nagyszerűbb, a két képernyő egymástól függetlenül, egyszerre is képes működni, ami azt jelenti, hogy a TAICHI-t akár ketten is használhatják. Ez egy sor új, izgalmas, innovatív alkalmazás lehetőségét hordozza magában. A TAICHI ugyanolyan könnyű és vékony, mint az ASUS ZENBOOK és a 3. generációs Intel Core processzoroknak, a gyors SSD tárolónak és a beépített kétsávos 802.11n Wi-Fi-nek köszönhetően kompromisszumok nélküli mobil teljesítményt kínál.



ASUS Transformer Book

Az ASUS Transformer Book a világ első átalakítható noteszgépe amely egy mozdulattal alakítható noteszgépből táblagéppé és viszont: egyszerűen csak le kell húzni róla a képernyőt. A Transformer Book azon felhasználók számára készült, akik szeretik pihenéskor a sok ujjal kezelhető táblagépek kényelmes hordozhatóságát, viszont a munkához szükségük van a teljes funkcionalitásra. Éppen ezért a legmodernebb, 3. generációs Intel Core i7 processzor, valamint tág határok között választható SSD- és HDD-tárolók találhatók benne. A Transformer Bookban megtalálható továbbá az ASUS SonicMaster technológiája is, amely a kristálytiszta, mély basszusokkal teli hangok lejátszásáról gondoskodik a beépített hangszórókon keresztül.

Kulcsszavak: ASUS, notebook
Vissza