Samsung Galaxy Camera: Android 4.1, 21-szeres zoom és 16 megapixel

Farkas Norman - 2012. augusztus 30.

Android 4.1 Jelly Bean rendszer köré épülő, WiFi, 3G és 4G támogatással bíró "okoskamerát" mutatott be a Samsung.

A Samsung tegnap esti Unpacked rendezvényének fő attrakciója kétség kívül a Galaxy Note II okostelefon-tablet hibrid volt, de a dél-koreai gyártó egyéb meglepetésekkel is készült a nagyközönség számára. Az egyik ilyen váratlan kütyü a Galaxy Camera, mely dióhéjban nem más, mint egy androidos kamera Samsung módra.

Az EK-GC100 típusú Galaxy Camera hardveres szempotból nem egy nagyágyú a fényképezőgépek között, de szoftveres téren valódi érdekesség. Ez utóbbi főként az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszernek köszönhető, melynek jelenléte olyan lehetőségeket hozott magával az okostelefonok világából, mint az opcionális 3G és 4G támogatás, valamint a microSIM foglalat.

Ami a vasat illeti, egy 21x-es optikai zoomra képes, 16 megapixeles, 1/2.33 hüvelykes BSI CMOS szenzorral és 23 milliméteres nagylátószögű optikával operáló kameráról beszélhetünk, melynek lelke egy négymagos Exynos 4412 processzor, amit Mali-400MP grafikus gyorsító, 1GB RAM és -microSDHC kártyával bővíthető - 8GB belső tárhely egészít ki. A masinának nem akadály, hogy 720 x 480 pixeles felbontásban 120fps sebességgel rögzítse a videókat, ami - valljuk be - nem semmi teljesítmény.

A gép hátoldalán egy 4.8 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD Super Clar LCD kijelző található, melyen kifejezetten kellemes lehet visszanézni az elkészült felvételeket. Természetesen adott a WiFi, GPS, Bluetooth és az NFC modul is.

A 128,7 x 70,8 x 19,1 milliméteres és 305 grammos kütyü nagyon ígéretes, ám két nagy gyengesége is van: egyrészt nem kapott xenon vakut, így gyenge fényviszonyok között igen problémás a használata, másrészt akkumulátora 1650mAh kapacitású, mely fokozott használat mellett gyorsan beadhatja a kulcsot.

A Samsung EK-GC100 Galaxy Camera az utolsó negyedévben landol a piacon, várható ára egyelőre ismeretlen.

Vissza