Új laptop-tablet hibrid a Toshibától: Satellite U920t Ultrabook

Kütyü Magazin - 2012. augusztus 31.

A Toshiba ma bejelentette átalakítható laptop-tablet Ultrabookját, a Satellite U920t modellt. Az új Ultrabook egyesíti a laptopok kezelhetőségét és teljesítményét a tabletek gyors bekapcsolhatóságával és használhatóságával. 

Az IFA kiállításon mutatkozott be a Toshiba rendkívül izgalmas, Windows 8 alapú notebook-tablet hibridje, a Satellite U920t Ultrabook. Nézzük, mi teszi érdekessé a kütyüt!

A készülék 12,5 hüvelykes kijelzőjével könnyedén tablet módba válthatunk. A Satellite U920t új lehetőséget biztosít azoknak, akik egy sokoldalú, ugyanakkor kompakt mobil számítógépre vágynak. A Satellite U920t a két világ előnyeit egyesíti: az Ultrabook médiafogyasztás esetén a Windows 8 érintőkijelzős támogatását kihasználó táblagépként, míg a sok gépelést igénylő feladatok végzésénél laptopként használható. Az Intellel ápolt szoros együttműködés eredményeként legújabb Ultrabookját a Toshiba felszerelte az Intel Sensor Solution-nel, amely különféle érzékelők révén folyamatosan figyeli a gép állapotát és környezetét, többek közt a térbeli és földrajzi helyzetet, a gyorsulást és a fény erősségét. Ezen túlmenően a Satellite U920t másodpercek alatt elindul és használható állapotba kerül.

A sokoldalú hibrid új megoldást használ a kijelző rögzítésére, amely lehetővé teszi a laptop és tablet mód közötti gyors és könnyű váltást. A 12,5 hüvelykes, széles betekintési szöget biztosító érintőkijelző ötpontos érintést is támogat, miközben kiváló minőségű, színekben gazdag képet ad. A kijelzőt a karcolásoknak és ujjlenyomatoknak ellenálló Corning Gorilla Glass védi.

Az Intel harmadik generációs Ultrabook processzorainak köszönhetően a Satellite U920t megterhelő feladatok futtatására is alkalmas. Mindezt a beágyazott SSD sebessége támogatja meg, melynek kapacitása akár 256 GB is lehet. Az SSD nem bocsát ki hangot, ellenáll a vibrációnak és ütéseknek, és rendkívül keveset fogyaszt.

A kisméretű és igazán hordozható Satellite U920t teljes méretű csatlakozókat vonultat fel, többek közt egy HDMI, kettő USB 3.0 portot (egyikük támogatja a folyamatos töltést, kikapcsolt állapotban is, ez a Sleep-and-Charge) és SD-kártyaolvasót. Az alapfelszereltséghez tartozik a Wi-Fi és a Bluetooth 4.0 is. Az Intel WiDi technológiájának köszönhetően vezeték nélkül küldhetünk képet az ezt támogató tévére vagy monitorra. Ezt az Ultrabookot kettő kamerával szerelte fel a Toshiba, amelyek közül az egyik elöl helyezkedik el és webkameraként szolgál, míg a másik a gép hátulján található, és 3 megapixeles felbontását autofókusz támogatja a fotók készítéséhez.  

A Satellite U920t ezüstszínű magnézium burkolatot ötvöz a csuklótámasz magas minőségű elemeivel, amelyet közép barna színben szőttes textúra borít. Az elegáns megjelenést a billentyűzet matt fekete gombjai és LED háttérvilágítása teljesítik ki.

A Toshiba U920t Ultabook megjelenése a negyedik negyedévre tehető, várható ára egyelőre ismeretlen.

 

A gép részletes specifikációját, illetve a hozzá kapcsolódó képeket a következő oldalon találod.

 

Vissza