Az Apple kiküldte a iPhone 5 bemutatójára szóló meghívókat

Farkas Norman - 2012. szeptember 5.
Már teljesen biztosra vehetjük, hogy szeptember 12-én mutatkozik be az új iPhone, ugyanis az Apple kiküldte a sajtóeseményre szóló meghívókat. És valóban, a címben nem történt elírás: már nem kétséges, hogy az új mobil az iPhone 5 nevet viseli.

A hamarosan bemutatkozó iPhone-ról már szinte mindent megtudtunk a hivatalos bejelentése előtt, de tudjuk, hogy nem árt fenntartásokkal kezelni minden olyan információt, ami nem hivatalos forrásból származik. Az Apple végre kiküldte a készülék bemutatójára szóló meghívókat, mely két dolgot is megerősített: egyrészt, a telefon beharangozására a korábbi pletykáknak megfelelően szeptember 12-én kerül sor, másrészt nem "The New iPhone", azaz Új iPhone néven érkezik, hanem az iPhone 5 nevet kapta. Azok számára is meglepő lehet az Apple korábbi sémát követő névválasztása, akik "iPhone 2012" néven várták az újdonságot.

Előbbi információt a 12-es szám magyarázza, utóbbit pedig az annak árnyékában kirajzolódó 5-ös.

Hogy mit tudunk jelenleg az iPhone 5-ről? Nos, rengeteg kiszivárgott fotó került ki az internetre a jövevényről, sőt már videón is megcsodálhatjuk. Az mendemondák szerint az iOS 6 operációs rendszer köré épülő okostelefon 4 hüvelykes, 16:9-es képarányú érintőképernyővel, új, összezsugorodott csatlakozóval, valamint NFC és LTE támogatással rendelkezik, s a leleplezése után 9 nappal landol az üzletek polcain.

Mindenképp örvendetes, hogy már csak egyetlen hét van hátra az iPhone 5 bemutatójáig, melyen minden - a készülékkel kapcsolatos - titokra fény derül.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget

Kulcsszavak: iPhone, Apple
Vissza