Ainol Novo 7 Crystal: Jelly Bean tablet 139 dollárért

Farkas Norman - 2012. szeptember 11.

A kínai Ainol bemutatta első Android 4.1 Jelly Bean rendszert futtató táblagépét, mely az új rendeszer mellett 7 colos kijelzővel, kétmagos processzorral és 1GB RAM-mal áll a felhasználók rendelkezésére, méghozzá igen kedvező áron.

Az Ainoltól már szinte megszokhattuk, hogy borzasztóan olcsón kínál viszonylag jól felszerelt táblagépeket. A kínai gyártó nemrég leárntotta a leplet legújabb termékéről, a Novo 7 Crytalról, melynek legfőbb újdonsága a friss, 4.1 Jelly Bean verziójú Android operációs rendszer.

A 7 colos, 1024 x 600 pixel felbontású IPS érintőképernyővel szerelt tablet lelke egy kétmagos, 1,5GHz-es Cortex A9 AMLogic 8726-M6 processzor, melyet Mali-400 grafikus chip, 1GB RAM és 8GB belső tárhely egészít ki. A microSDHC foglalattal, miniHDMI kimenettel és miniUSB csatalakozóval ellátott kütyü kizárólag WiFi-s verzióban kerül piacra, tehát a mobilnetezés rajongói számára nem lesz jó választás. A fekete és fehér színben megjelenő készülék vastagsága 11,2 milliméter, a mérlegen pedig - hála a műanyag burkolatnak - csupán 328 grammot nyom.

Mint látható, az Ainol Novo 7 Crystal nem egy erőgép, ám a friss operációs rendszer és a borzasztóan alacsony, körülbelül 140 dolláros (cirka 32 ezer forint) ár nagy sikert jelenthet számára. Az előzetes információk szerint a tablet szeptember 28-án landol a piacon.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Jelly Bean, Ainol
Vissza