Viber - Bada, Symbian és Series 40 platformon is

Farkas Norman - 2012. szeptember 12.

A Viber tegnapi közleménye szerint az ingyenes VoIP hívások és chat lebonyolítására alkalmas szoftver megjelent Bada, Symbian és Series 40 platformra, a Nokia Lumia tulajdonsok számára pedig az eddigi szolgáltatásokon kívül elérhető lesz a HD hanghívás és a csoportos csevegés funkció.

Az immár több mint 100 millió felhasználót számláló Viber alkalmazás 2010 decemberében jelent meg, térnyerése pedig azóta is megállíthatatlannak tűnik. A 3G/4G és WiFi kapcsolatra épülő VoIP hívások, illetve csevegések lebonyolítására lehetőséget nyújtó szoftver eddig az iOS, Android, Blackberry és Windows Phone platformon volt elérhető, utóbbi esetében pedig csak a Nokia Lumia modellekre és a nemrég - a program 2.2-es verziójában - hozzáadott HD hanghívás és csoportos csevegés funkció nélkül.

A fejlesztő tegnapi közleményében bejelentette, hogy  megjelentek a Viber Bada, Series 40 és Symbian rendszerekhez írt verziói, így tovább gyarapodhat az elégedett, ingyenesen kommunikáló felhasználók tábora. A Series 40 esetében brutális júzerszám-növekedés várható, mivel a rendszer megjelenése óta közel másfél milliárd rá épülő mobiltelefont adtak el a világon.

Önmagában is nagy hír, hogy újabb platformokra jelent meg a Viber, ám ez nem minden, ugyanis az app fejlesztője a már régóta támogatott rendszerekre is gondolt.

Az iPhone-ra írt Viber alkalmazás frissült, így már arabul kínaiul, franciául, németül, spanyolul, oroszul, héberül és portugálul is tud.

A Windows Phone 7 alapú Nokia Lumia modellek tulajdonosai annak örülhetnek, hogy a Viber számukra elérhető verziója már HD hanghívásokban, illetve csoportos csevegésben is jó partnernek bizonyul - eddig ugyanis ezek a szolgáltatások hiányoztak a programból.

 

 

[Forrás: Viber]

Vissza