20 éves a ThinkPad - Nagyágyúkkal ünnepel a Lenovo

Kütyü Magazin - 2012. szeptember 24.

Immár 20 éve töretlen sikernek örvend a Lenovo prémium üzleti termékvonala, a ThinkPad. A húsz éves jubileum alkalmából a gyártó bemutatta a legújabb ThinkPad modelljeit, az X1 Carbon és T430u notebookokat, valamint első Windows 8 alapú táblagépét, a ThinkPad Tablet 2-t.

1992-ben jelent meg a nagyközönség előtt az első ThinkPad modell, ThinkPad 700c néven. Debütálása óta a ThinkPad úttörő technológiák és innovációk sorát mutatta be, mint például az első beépített CD-ROM/DVD ROM, az első mobil munkaállomáson alkalmazott dupla kijelző vagy az első notebookba integrált biometrikus ujjlenyomat-olvasó. Az üzleti célokon túl, ez a számítógép a legextrémebb körülmények között is megállta a helyét, és bizonyította munkabírását. Olyan különleges küldetéseket támogatott két évtizedes története során, mint a NASA űr projektjei, segítette már a katonaság munkáját, valamint tornádókat és hurrikánokat tanulmányozó vihar vadászokat is.

 

 

A ThinkPad mögött álló húsz évet egy kiállítás keretében mutatta be a gyártó, melyen megtekinthettük a termékvonal legizgalmasabb modelljeit 1992-től kezdve egészen napjainkig, a legújabb X1 Carbon ultrabookkal bezárólag. Igazi élmény volt látni, ahogy a Lenovo notebookjai milyen változásokon mentek keresztül a kor előrehaladtával.

Ahogy fentebb említettük, a huszadik évforduló alkalmából több újabb ThinkPad modellt is bemutatott a Lenovo. Talán a legizgalmasabb a csúcsmodellnek számító X1 Carbon, amely 1360 grammos súlyával a világ legkönnyebb 14 inches üzleti ultrabookja. A ThinkPad T430u a tárolás és grafikus teljesítmény területén nyújt kimagasló eredményeket, az októberben érkező ThinkPad Tablet 2 pedig már Windows 8-as alapokon fut majd, és nemcsak teljesítményben kínál többet, de vékonyabb is lesz elődjénél.

A Lenovo ThinkPad sorozatához tartozó X1 Carbon és T430u laptopok már rendelhetőek Magyarországon, és október elejétől kaphatóak a hazai viszonteladóknál. Az X1 Carbon induló ára bruttó 500 000 forint, a T430u-é bruttó 330 000 forint. A Lenovo ThinkPad Tablet 2 várhatóan október közepén érkezik hazánkba, s várható árát nem közölte a gyártó, de a friss pletykák szerint körülbelül 799 dollárt (cirka 225 ezer forint) kell majd a billentyűzetes dokkolót és a teljes Office 8 irodai szoftvert is tartalmazó csomagért kicsengetni.

 

 

 

 

A ThinkPad X1 Carbon részletes leírását itt találod (pdf).

 

 

A ThinkPad T430u részletes leírását innen töltheted le (pdf).

Vissza