Új mobil fizetési rendszer a Starbucks kávéházakban

Vértes Judit - 2012. október 6.

Amerikában a jövő hónaptól használható a Square mobil fizető rendszer mintegy 7000 Starbucks kávéházban.  A nyár elejétől pedig már borravalót is adhatunk a pincérnek az okostelefon segítségével.

A két vállalat, a Starbucks és a Square augusztusban kötöttek megállapodást, miután a kávéház-óriás 25 millió dollárt fektetett a mobil fizetési rendszerekkel foglalkozó vállalatba. A megállapodásban a Square vállalta, hogy lehetővé teszi a mobil eszközzel történő fizetést a Starbucks kávéházakban.

A Pay with Square egy kevésbé ismert, ám könnyen kezelhető alkalmazás iPhone és Android felhasználóknak. A felhasználó belinkeli a számlához a bankkártyáját, és megnyit egy fület az étteremnek vagy boltnak. Ezután már nem kell kinyitni a pénztárcát, a bolt érzékeli a telefon helyét, ellenőrizheti a vásárló személyazonosságát, és a fizetési tranzakció automatikusan lezajlik.

A Sturbucks eddig saját mobil fizető alkalmazását használta, a Squarerel kötött megállapodás azonban csökkenteni fogja a mobil fizetések költségeit. Arról nem szól a hír, hogy Amerika után mikor szívárog át az új fizetési rendszer az Ó-világba.

 

Vissza