Adatforgalom kímélő Xpress böngésző a Lumia modellekre

Farkas Norman - 2012. október 8.

A Nokia bejelentette, hogy az akár 90 százalékos adattömörítéssel dolgozó Xpress böngészője már nem csak az Asha, hanem a Windows Phone rendszerű Lumia modellekkel is kompatibilis. A megújult szoftver a gazdaságos mobil internetezés mellett egyéb hasznos szolgáltatásokat is ígér.

A finn gyártó Asha készülékeiben találkozhattunk először az Xpress böngészővel, melynek legnagyobb ütőkártyája, hogy internetezés folyamán 85-90 százalékos adattömörítést végez, így segít kordában tartani adatforgalmunkat. A megoldás nem új keletű, hiszen az Opera már régóta alkalmazza mobil böngészőiben.

Nemrég került kiadásra a Nokia Xpress for Lumia, mely már a Windows Phone rendszert futtató Nokia Lumia modelleket is támogatja. A takarékos böngészőben olyan funkciók is helyet kaptak, mint az adatforgalom-figyelés, a magazinos megjelenítés, vagy az egy kattintással történő szövegfordítás. A program lehetőséget nyújt arra, hogy a fájlokat elmentsük SkyDrive tárhelyünkre, de az sem probléma számára, hogy egy adott weboldalt "eltegyen" későbbi, offline olvasásra.

Az új Xpress végleges verziója a Lumia 820 és 920 modelleken debütál, de a bétája már most elérhető a Nokia oldalán. Kipróbálod?

 

 

 

[Forrás: Unwired View

Vissza