Készül a Firefox Metro

Kütyü Magazin - 2012. október 8.

Már elérhető a Mozilla Windows 8 rendszerhez tervezett böngészőjének próbaverziója. A lelkes felhasználók hibabejelentések küldésével segíthetik a fejlesztő munkáját, hogy a Firefox Metro hibáktól mentesen jelenhessen meg az új operációs rendszer premierjekor.

A Mozilla feburában jelentette be, hogy a Firefox böngésző új kiadásán, a Firefox Metrón dolgozik, mely tökéletesen illeszkedik az x86 processzorokon alapuló Windows 8 operációs rendszer csempés- és klasszikus felületéhez is. A fejlesztő nemrég elérhetővé tette a program próbaváltozatát, ami Australis kezelőfelületet és Firefox Sync szolgáltatást tartalmaz, könnyű használhatóságát pedig az érintés általi vezérlés támogatása teszi teljessé.

A szoftverben még akadnak hibák, de a Mozilla reményei szerint október 25-re, azaz a Windows 8 premierjére eléri a végleges állapotot.

A lelkes júzerek letölthetik a Firefox Metro próbaverzióját, s hibabejelentésekkel segíthetik a fejlesztő munkáját. A teszteléshez nem elég a vállalkozó kedv, egy Windows 8 RTM rendszert futtató számítógép is kell hozzá.

 

[Forrás: Mozilla]

 

Vissza