Isten veled, Webtop!

Farkas Norman - 2012. október 9.

A Motorola hivatalosan megerősítette, hogy a Webtop dokkolók kivonulnak a piacról. A döntés oka, hogy az okostelefonokból notebookot varázsoló készülékek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A Motorola a mobilpiac egyik legizgalmasabb újításával állt elő, amikor bemutatta a Webtopot. A koncepció lényege, hogy a speciális szoftverrel ellátott okostelefonok egy dokkoló segítségével laptoppá, vagy multimédiás központtá alakíthatók, így egyesítve a mobilok és a számítógépek funkcionalitását.

Először a Motorola Atrix 4G készülékhez lehetett Webtopot vásárolni, s később egyéb modellekhez is elérhetővé vált, ám magas ára miatt sosem terjedt el igazán. Az ötletes és hasznos kiegészítő tehát kudarcot vallott, amit igazából nem csak az elszállt árazásnak, hanem a korlátozott használhatóságnak is köszönhet a gyártó. A Webtop ugyanis hiába kínál PC-s funkciókat, tudása messze elmarad a Windows alapú masinákéhoz képest.

A Motorola úgy gondolja, hogy a továbbiakban felesleges energiát fektetni a projektbe, így a RAZR M, RAZD HD, RAZR MAXX HD készülékek már nem kapnak Webtop szoftvert és nem készül hozzájuk Webtop dokkoló sem.

Reméljük, hogy a jövőben újult erővel, terebélyesebb funkcionalitással és megfizethető áron látjuk viszont az amerikai gyártó egyedi megoldását.

Vissza