HTC J Butterfly - Négy mag, öt hüvelyk és Full HD felbontás [Videó]

Farkas Norman - 2012. október 17.
A tajvani gyártó bemutatta legújabb okostelefonját, mely a HTC J Butterfly nevet kapta. A prémium kategóriás jövevény 5 hüvelykes, Full HD felbontású érintőképernyőt, négymagos Qualcomm processzort és 2GB RAM-ot tudhat magáénak, ráadásul megfelel az IPX5 tanúsítványnak, így nem kell hímes tojásként bánnunk vele.

A japán KDDI szolgáltatónál debütál az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő HTC J Butterfly, melyet a világ első 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású, azaz Full HD érintőképernyővel szerelt okostelefonjaként köszönthetünk.

A brutális, 440ppi-s pixelsűrűséggel operáló Super LCD 3 megjelenítő mellett egyéb nyalánkságok is helyet kaptak a 143 x 71 x 9,1 milliméteres gépezetben. Ilyen például a négymagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor, melyet 2GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki, a 8 megapixeles hátlapi- és 2 megapixeles előlapi kamera, vagy a CDMA, GSM, UMTS, illetve LTE hálózati támogatás. Természetesen nem maradt ki a BeatS Audio hangrendszer, WiFi, a GPS, az NFC és a Bluetooth sem, a háttértár bővíthetőségéről pedig egy microSDHC foglalat gondoskodik. A 2020mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett kütyü megfelel az IPX5-ös szabványnak, így képes gond nélkül átvészelni a kisebb vizi kalandokat, de por és a gyengébb ütések sem tesznek benne kárt.

Ahogy fent említettük, a HTC J Butterfly Japánban kerül forgalomba először, Európai megjelenéséről egyelőre nincs információ. A telefon fekete, piros és fehér színben lesz elérhető.

 

 

[Forrás: HTC]

Vissza