Érintéssel vezérelhető ASUS VivoBook sorozat

forrás: Prím Online - 2012. október 24.

Az ASUS VivoBook X202 és S400 az első két tagja egy olyan új készülékcsaládnak, amelyek képernyőmérete 11,6-tól 14 hüvelykig terjed, és amelyeket az ösztönös, érintéses bevitelhez hangoltak a lenyűgöző felhasználói élmény és az élvezetesebb használat érdekében. A Windows 8-hoz optimalizált ASUS VivoBookok vonzó, tartós és remekül hordozható kivitelben készülnek. Tartalmazzák az ASUS SonicMaster audio és a kétmásodperces „Instant On” technológiáit, és mindkét modellhez 32 GB WebStorage felhőtárhely jár három évre. Az ASUS VivoBookok az élvezetes, természetes noteszgéphasználat új módját kínálják vásárlóknak. A család az év végéig még további tagokkal fog bővülni.

A VivoBookokkal szórakoztatóbb az élet
A természetesebb és hatékonyabb interakció érdekében a legjobb érintésérzékelési technológiával felszerelt VivoBook X202 és S400 tovább erősíti az ASUS „Customer Happiness 2.0” („felhasználói boldogság 2.0”) szellemiségét, tökéletesre csiszolt technológiákat biztosítva a jobb, élvezetesebb és tartalmasabb életstílus érdekében. A VivoBook család összes tagja kiemelkedő esztétikumot, élethű hangokat és ösztönösen természetes érintéses vezérlést kínál. Ideálisak az egyre inkább a felhőbe költöző számítástechnika kiszolgálására, zökkenőmentes kapcsolódást és használatot biztosítva útközben is, kifejezetten arra törekedve, hogy az emberek jobban élvezzék a különféle technológiák használatát, amelyre mindig és mindenütt számíthatnak.



Tervezési szempontok
A vonzó külső érdekében az ASUS tervezői karcsú és könnyű formatervet választottak az egész VivoBook-család számára. Az üveg borítású képernyő elegánsabb megjelenésű és magával ragadóbb élményt kínál, a ház pedig tartós, fémből készült mégis művészi hatást kelt, igazodva ezzel az ASUS más új termékeihez, például a ZENBOOK™-okhoz. Az egységesebb megjelenés érdekében ugyanazt a ék alakú formát is kapta. Ugyanakkor a VivoBookok saját, egyedi jegyekkel is rendelkeznek, hogy tulajdonosaik büszkén használhassák és hordhassák őket. Úgy készültek, hogy kényelmesen hordozhatók legyenek, akár egy könyv, lekerekített sarkokkal és finom, sima borítással. A VivoBook X202 és S400 számos élénk színben kapható.

Az érintés természetessége
Műszaki és tervezési szempontból a VivoBook elsődleges célja, hogy teljesen természetes, a Windows 8-hoz optimalizált érintéses élményt biztosítson. Az érintés nem csupán egy a funkciók közül: ez a VivoBook kínálta élmény lelke. Mindegyik modell érzékeny, többujjas érintőpanelt tartalmaz, és a nagyobb touchpadek is a finom, haptikus bevitelt szolgálják, az ASUS Smart Gesture technológiáját alkalmazva. A kompaktabb X202 touchpadje a 14 hüvelykes noteszgépeknél megszokott méretű, vagyis több teret kínál a bevitelhez. A két technológia együtt garantálja a lehető legjobb érintéses élményt.



Életteli hangok a SonicMasterrel
Nevükhöz híven a VivoBookok élettel teli élményt kínálnak minden téren. Ami a hangokat illeti, az ASUS exkluzív SonicMaster technológiájával lettek felszerelve, hogy erősebb hangokat tudjanak kiadni, szélesebb tartományban, mélyebb basszusokkal és tisztább énekhangokkal. A VivoBookok pazar multimédiás élményt nyújtanak: kiaknázzák az ASUS hangmérnökeinek a hardver és szoftver optimalizálása terén szerzett tapasztalatát, valamint használják a műszaki Grammy-díjat elnyert MaxxAudio hangfeldolgozási eszközeit is. Az X202 e téren is a szokásosnál nagyobb méretű hardvert kapott. Bár a képernyője 11,6 hüvelykes, a hangszórói a 14-15 hüvelykes modelleknél megszokott méretű, így olyan erős és magával ragadó hangot tud lejátszani, amit a normál noteszgépeknél csak a sokkal nagyobb méretűek.

Felhőhasználat és válaszkészség
Mivel a Windows 8 alvó módból szó szerint 2 másodperc alatt feléled, az eszköz gyakorlatilag azonnal használható a még hosszabb kihagyás után is, nem kell hosszasan várakozni a rendszer újraindulására. A hatékony akkumulátor-használat eredményeképpen a VivoBook X202 15 napig bírja készenléti állapotban. A zökkenőmentes élmény jól illeszkedik a felhőcentrikus kialakításhoz – márpedig a VivoBookok a felhő alapú feldolgozást szem előtt tartva készültek. Mindegyik modellhez három évig 32 GB ASUS WebStorage tárterület jár ingyenesen.

Már előrendelhető

Az ASUS szeretné emlékeztetni vásárlóit, hogy a VivoBookok várhatóan keresett termékek lesznek, lévén a luxuskivitelt exkluzív, kísérleti funkciókkal ötvöző, Windows 8-ra optimalizált készülékek. Éppen ezért már mától feladhatók előrendelések, a tényleges megjelenés a hónap végére várható.

Specifikációk


 

Vissza