ZTE U950: Szemtelenül olcsó négymagos

Farkas Norman - 2012. október 31.

Négymagos Tegra 3 processzor, 5 megapixeles kamera és 4,3 hüvelykes qHD érintőképernyő került a ZTE 35 ezer forintos okostelefonjába.

A kiemelkedő ár/érték arányú kütyüiről híres ZTE egy minden eddiginél vonzóbb ajánlattal állt elő, amikor bemutatta az U950 típusú okostelefont. A négymagos processzorral szerelt újdonságra mindössze annyi pénzt kell áldoznia a tudatos vásárlónak, mint amennyit egy alsó-közép kategóriás modellre szánna.

A ZTE U950 kezdőára ugyanis mindössze 999 kínai jüan, azaz cirka 35 ezer forint, s ezért az összegért olyan hardverelemeket kapunk, mint a négymagos, 1,3GHz órajelű  Nvidia Tegra 3 processzor, az 1GB RAM és a 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) felbontású érintőképernyő. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű telefonban az előbbieken túl 4GB - microSDHC kártyával bővíthető - belső tárhely, 5 megapixeles fő- és VGA előlapi kamera, valamint 2000mAh kapacitású akkumulátor található.

Egy kicsit látszik, hogy a gyártónak ügyesen kellett összeállítania a komponenseket ahhoz, hogy ilyen kedvező áron tudja piacra dobni a mobilt, de véleményünk szerint nagyon jó munkát végzett, hiszen az U950 instant get lehet azok számára, akik a középkategóriás okostelefonok között keresgélnek.

Rossz hír az európai júzerek számára, hogy a ZTE U950 Kínában kerül forgalomba, s egyéb országokban való megjelenéséről egyelőre nincs információ.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza