Úton van az Office iOS- és Android alapú változata

Farkas Norman - 2012. november 9.

A Microsoft Office irodai programcsomag már 2013 első negyedévében elérhető lehet iOS platformra, a szoftver androidos eszközökre szánt változata pedig május környékére várható.

A mendemondák szerint már készülnek a Microsoft műhelyében az Office  irodai programcsomag iOS és Android rendszerekhez igazított verziói.

A hasznos szoftver várhatóan 2013 februárjában, vagy márciusában jelenik meg az Apple mobil eszközeire, azaz az iPhone, iPad touch és iPad modellekre. Az Android platformra szánt Office-ra csak májusban számíthatunk.

A pletykák forrása azt állítja, hogy az Office-ban adott lesz az alkalmazáson belüli vásárlás, az iOS-re szabott kiadás ráadásul a vállalatok számára is ideális lehet, mert kulcs igényelhető hozzá, mellyel biztosítható, hogy az alkalmazottak használatba vegyék. A szoftver használatához Microsoft fiókra lesz szükség, s a fizetős verziók mellett készülnek ingyenes, csak a dokumentumok olvasására alkalmas kiadások is.

Érdekesség, hogy a hírek szerint a programban csak alapfunkciók lesznek a megjelenésekor, de később olyan jelentős frissítések érkeznek, melyek elhozzák a mobil készülékekre a PC-re szánt Microsoft Office teljes funkcionalitását.

 

 

[Forrás: The Verge]

Vissza