Lumia 920: Kínában ütősebb hardverrel

Farkas Norman - 2012. november 10.

A China Mobile kínálatában megjelenő Nokia Lumia 920 modellekben a Qualcomm Snapdragon S4 Plus helyett Adreno 320 grafikus gyorsítóval felvértezett Snapdragon S4 Pro processzor teljesíthet szolgálatot.

A China Mobile elárulta a Sina Weibo közösségi oldalon, hogy hamarosan kapható lesz nála Nokia Windows Phone 8 alapú csúcsmodellje, a Lumia 920. A szolgáltató néhány technikai adatot is elárult a TD-SCDMA hálózatokra tervezett, Lumia 920T néven értékesítésre kerülő készülékről, melyekből kiderült, hogy nem olyan Qualcomm processzor teljesít benne szolgálatot, mint amilyen a nemzetközi kiadásban található, hanem egy erősebb grafikus képességekkel kecsegtető chip.

Míg a mezei Lumia 920-ban egy Adreno 225 grafikus gyorsítóval ellátott Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960)processzor dolgozik, addig a China Mobile-nál megjelenő Lumia 920T szíve egy Adreno 320 GPU-t tartalmazó Snapdragon S4 Pro (MSM8960T), amely az eltérő GPU miatt előbbinél háromszor gyorsabb grafikus teljesítmény szempontjából.

A fentiek fényében kijelenthetjük,, hogy Kína kapja a legütősebb Lumia 920 változatot, de ne csüggedjünk, hiszen már most özönlenek a pletykák a Full HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt Windows Phone 8 mobilokról, melyek már 2013 elején landolhatnak a piacon, s akár Európában is hozzáférhetők lehetnek.



 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza