Samsung Galaxy Express - Izmos újdonság a középmezőnyben

Farkas Norman - 2012. november 12.

Az amerikai AT&T szolgáltató kínálatában debütál a Samsung 4,5 hüvelykes érintőképernyővel és kétmagos processzorral felvértezett, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű modellje, amely a középkategóriában keresgélő felhasználók igényeit kívánja kielégíteni.

A Samsung néhány napja rántotta le a leplet legújabb Galaxy mobiljáról, amely egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban, illetve az AT&T szolgáltató kínálatában lesz elérhető.

Az i437 típusú, Galaxy Express névre keresztelt újdonság "személyében" egy középkategóriás modellt köszönthetünk, melynek lelke egy kétmagos, 1,5GHz órajelű Qualcomm Spandragon (MSM8960) processzor, amit egy Adreno 225 grafikus gyorsító és 5GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely egészít ki. A TouchWiz UI-val felturbózott Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató telefon előlapján egy 4,5 hüvelykes, 800 x 480 képpont megjelenítésére alkalmas Super AMOLED Plus érintőképernyő terül el, mely 207ppi-s pixelsűrűséget tudhat magáénak.  A kijelző felett egy 1,2 megapixeles előlapi kamera figyel, a hátlapon pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített képalkotó egység kapott helyet. Mindkét kamera alkalmas 720p HD videók rögzítésére.

A 136 grammos és 133 x 69 x 9,3 milliméteres kütyüből nem maradt ki a WiFi (a/b/g/n, dual-band), a Bluetooth (4.0), az a-GPS és az NFC modul sem, a gyors mobilinternet érdekében pedig HSDPA és LTE támogatással is ellátták. A készülék megfelelő üzemidejéről egy 2000mAh kapacitású akkumulátor hivatott gondoskodni, mely nagy kihívások elé néz például a méretes és energiaigényes kijelző miatt.

A Samsung Galaxy Express az eddigi információk szerint november 16-án kerül az AT&T üzletek polcaira, a telefon Egyesült Államokon kívüli megjelenéséről egyelőre nincs hír.

Vissza