Vivo X1: a világ legvékonyabb okostelefonja

Farkas Norman - 2012. november 22.

Az Oppo Findert egy ugyancsak Kínából származó rivális taszította le a trónjáról. A Vivo X1 nevű készülék egészen pontosan egytized milliméterrel vékonyabb az Oppo versenyzőjénél, így jogosan illeti meg a "világ legkarcsúbb okostelefonja" cím.

A fogyókúra-háború újabb állomásához érkezett a Vivo X1 bemutatásával. A kínai újdonság ugyanis letaszította trónjáról az öt hónapja csúcstartó Oppo Findert, mely anno a Huawei Ascend P1 S-től vette át a "világ legvékonyabb okostelefonja" címet. Az említett készülékek vastagsága a következők szerint alakul: a Huawei Ascend P1 S 6,68, az Oppo Finder 6,65, a Vivo X1 pedig 6,55 milliméter vékony.

A Vivo X1 tehát borzasztóan karcsú, de vajon mi fért bele az anorexiás házába? A válasz szerencsére nem lehangoló. A telefon lelke egy kétmagos, 1,2GHz-es Cortex-A9 alapú processzor, melyet 1GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. Az előlapon egy 1,3 megapixeles kamera és egy 4,7 hüvelykes, qHD (960 x 540 pixel) felbontású IPS érintőképernyő kapott helyet, hátul pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített képalkotó egység tanyázik. Természetesen nem maradt ki a mobil repertoárjából a WiFi és a Bluetooth modul, illetve a 3G modem sem. Az energiaellátásról egy 2000mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, melyre szükség is van, hiszen IPS technológia ide, vagy oda,  a méretes kijelző nem fogyaszt keveset.

A 136,3x68,3x6,55 milliméteres készüléken egyébként az Android 4.1 Jelly Bean teljesít szolgálatot, tehát nem egy elavult operációs rendszerrel érkezik. Apropó érkezés! Az X1 Kínában már most megrendelhető fekete és fehér színben a Vivo webshopjában, ára 2498 kínai jüan, azaz cirka 89 ezer forint körül alakul. Ez az összeg kedvezőnek tűnik egy ilyen felszereltségű okostelefon esetében, - mely ráadásul épp a legkarcsúbb a kategóriában - de ne feledjük, hogy az egyedibb megjelenésű és erősebb hardverrel felvértezett Meizu MX2 árcéduláján is hasonló összeg fog szerepelni a várakozások szerint.


 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza