Videón a Windows Phone 7.8 újdonságai

Farkas Norman - 2012. november 26.

Végre közelebbről is megismerhetjük a Windows Phone 7.8 operációs rendszert, melynek újításait egy Nokia Lumia 510 tolmácsolásában sikerült videóra venni, Kínában.

A Windows Phone 8 már elindult hódító útján, ám a pénzárcabarát modellekre, illetve a korábbi Windows Phone alapú telefonokra szánt Windows Phone 7.8 megjelenésének dátumát máig homály fedi. A rendszerre tehát még bizonytalan ideig várnunk kell, de ez szerencsére nem jelenti azt, hogy ne ismerkedhetnénk meg vele már most.

A Microsoft már elérhetővé tette a Nokia, a Samsung és a HTC számára a WP7.8 tesztverzióját, s ennek köszönhetően több apróság is kiszivárgott a rendszerről - például az, hogy 7.10.8858.136 build számmal érkezik. Persze ez az infó eltörpül ahhoz képest, amit az alábbi videó tár elénk.

A Winp.cn oldal lelkes munkatársai ugyanis készítettek egy videót, melyen a Windows Phone 7.8 köré épülő Nokia Lumia 510-es látható működés közben. A több mint kettő perces felvétel fényt derít a rejtélyes rendszer legfontosabb újításaira, melyek felsorolás szintjén a következők:

- Új kezdőképernyő (Start képernyő): csempék három méretben, új alkalmazáslogók

- Új záróképernyő akár élő háttérképpel, Bing Desktop beállítási lehetőséggel

- Húsz választható alapszín

- Megújult betöltési képernyő, új Windows Phone logóval

- Kontaktadatok megosztásának lehetősége

- Csengőhang szerkesztő alkalmazás

- Multimédiás tartalmak küldése Bluetooth kapcsolaton keresztül (DRM védelemmel ellátott fájlok esetén nem lehetséges)

 

 

 

 

 [Forrás: wpcentral]

 

Vissza