ZTE Apache: nyolcmagos processzor és Full HD kijelző

Farkas Norman - 2012. november 27.

A kínai gyártó Apache fantázianevű csúcsmobiljában egy nyolcmagos MediaTek processzor, egy 1920 x 1080 képpont megjelenítésére alkalmas érintőképernyő és egy 13 megapixeles kamera teljesíthet szolgálatot.

A ZTE állítólag már dolgozik a következő, Apache fantázianevű nagyágyúján, amelyet a MyDrivers forrásai szerint a MediaTek első nyolcmagos processzora hajt majd. A 2013 első felében megjelenő készülék a brutális CPU mellett állítólag 13 megapixeles kamerát, LTE modemet és 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyőt tudhat magáénak, tehát minden szempontból megfelelhet a felső kategóriában elvártaknak.

Az Apache-ben szolgálatot teljesítő MediaTek ARM15 MT6599 processzorról egyébként még csak annyit tudni, hogy 28 nanométeres gyártástechnológiával készül a TSMC gyáraiban, tehát akár az is előfordulhat, hogy nyolc magja az ARM big.LITTLE technológiájának megfelelően kerül elrendezésre. Ha pedig így van, akkor hasonló teljesítményű CPU duruzsolhat majd a ZTE és a Samsung 2013-as csúcsmodelljeiben.

A ZTE egyre brutálisabb készülékekkel képviselteti magát a mobilpiacon. A kérdés csak az, hogy vajon tudja-e tartani magát a viszonylag vonzó árakhoz és képes-e biztosítani az eszközök támogatását, hiszen ez a két dolog kulcsfontosságú szerepet játszik a siker elérésében.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: 8-core, ZTE
Vissza