Samsung GT-i9400 - Új csúcsmodell érkezik?

Farkas Norman - 2012. november 28.

A NenaMark2 benchmark programban bukkant fel egy eddig ismeretlen, GT-i9400 típusú Samsung modell, mely neve alapján a Galaxy S III utódjának ígérkezik, ám a tesztszoftverben kapott eredmények másra utalnak.

Már több rajongó várja a következő dél-koreai zászlóshajó megjelenését, ám egyelőre alig van információ a jövevényről. Korábban felreppentek bizonyos pletykák a Galaxy S IV-ről, melyek szerint az a 2013-as Mobile World Congress (február), vagy Consumer Electronics Show (január) alkalmával kerül bemutatásra, ám ezek a feltételezések egyre valószínűtlenebbnek tűnnek, s elképzelhető, hogy csak az volt a céljuk, hogy eltereljék a figyelmet az akkor még friss és ropogós iPhone 5-ről.

Most úgy látszik, hogy új fejlemények kerültek előtérbe a Galaxy S sorozat következő tagjával kapcsolatban, de ironikus módon az is előfordulhat, hogy a friss híreknek valójában semmi köze az S IV-hez. Történt ugyanis, hogy a napokban felkerült a NenaMark2 benchmark programba egy GT-i9400 típusú Samsung készülék. Mint tudjuk, a Galaxy S III típusszáma GT-i9300, ezért egyértelműnek tűnik, hogy az i9400 "személyében" a várva várt utódot köszönthetjük. Itt azonban fordulatot vesz a sztori, mert a tesztprogram eredményei szerint a szóban forgó készülékben egy négymagos, 1,2GHz-es Exynos processzor, Mali-400MP grafikus gyorsító és egy 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) kijelző teljesít szolgálatot, s ez egyértelműen azt jelzi, hogy nem a Galaxy S IV-gyel, hanem egy teljesen más modellel van dolgunk. Rögtön szóba is kerülhet egy készülék, melyre jellemző a fent leírt hardver, ez pedig nem más, mint az FCC oldalára nemrég felkerült Galaxy Baffin (vagy Galaxy Grand), amely a Galaxy Player GSM modullal szerelt változatának tekinthető.

 

Mindent összevetve tehát továbbra sincs információnk a Samsung Galaxy S sorozat következő tagjáról, de azt már szinte biztosra vehetjük, hogy nem GT-i9400 típusszámmal érkezik.

Vissza