Úton van a filléres Nexus 7?

Farkas Norman - 2012. december 3.

Már kezdtek feledésbe merülni a Google és az ASUS 99 dolláros Nexus táblagépéről szóló pletykák, amikor az hirtelen felbukkant a GLBenchmark tesztprogram nyilvántartásában.

Már a Nexus 10 leleplezése előtt felröppentek bizonyos mendemondák egy hihetetlenül olcsó Nexus táblagépről, mely még a korlátozott ideig 119 euróért értékesített Amazon Kindle Fire-nél is vonzóbb árcédulát kaphat. Egy ideig nem hallhattunk a pénztárcabarát megoldásról, ám most ismét gyűlnek a róla szóló hírek, ugyanis ME172V típusszámmal felbukkant a GLBenchmark tesztprogram adatbázisában.

A várhatóan 99 dolláros kezdőárral érkező kütyü a szoftver szerint 1GHz-es processzorral, 1GB RAM-mal, 8GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhellyel, 1024 x 600 pixel felbontású érintőképernyővel és 4270mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, fedélzetén pedig az Android 4.1.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A fillérekbe kerülő Nexus 7 megjelenéséről egyelőre nincs információ, s a fent leírt adatokat is érdemes fenntartásokkal kezelni, mindazonáltal leszögezhetjük, hogy igen nagy sikerre számíthat a Google és az Asus, ha előrukkol egy ilyen eszközzel.

 

[Forrás: BGR]

Vissza